Anya er ny formand for Ærø Hjertestarterforening

På en generalforsamling i Ærø Hjertestarterforening blev Anya Østergaard valgt som ny formand. Foto: Andrea Bisgaard

Anya er ny formand for Ærø Hjertestarterforening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anya Østergaard er valgt som ny formand for Ærø Hjertestarterforening. Hun er 47 år, uddannet socialrådgiver og afløser Poul Sækmose, som tog initiativ til foreningen.

Ærø: Omkring 50 ærøboer fra Ærø Hjertestarterforening står klar, når der skal reddes liv på Ærø, og nu har de 50 akuthjælpere fået ny formand. Hun hedder Anya Østergaard, er 47 år, uddannet socialrådgiver og har været aktiv i foreningens bestyrelse i et år.

- Jeg blev spurgt, om jeg kunne tænkte mig at være formand, og det sagde jeg ja til. Jeg har været med i foreningen i et år, og jeg synes, vi har et rigtig godt samarbejde i bestyrelsen. Noget af det, jeg gerne vil arbejde videre med, er at få sat lidt flere ord på vores etik. Jeg skal have fat i vores medlemmer og talt med dem om, hvad det er for nogle oplevelser de får, når de bliver kaldt ud, så de er trygge ved at komme ud næste gang, siger Anya Østergaard.

Hun afløser Poul Sækmose, som har været formand for foreningen siden den blev startet.

- Det var slet ikke meningen, at jeg skulle være formand, men sådan blev det bare, fordi jeg tog initiativet til foreningen. Jeg rigtig glad for, at Anya har sagt ja til at være formand, siger Poul Sækmose, der på generalforsamlingen blev valgt som 1. suppleant og derfor stadig har en plads i bestyrelsen. Generalforsamlingen blev i øvrigt afholdt onsdag den 21. februar på Hotel Ærøhus.

Udover Anya Østergaard og Poul Sækmose er følgende blevet valgt til bestyrelsen: Anja Jacobsen, Lars Wøbbe, Johnny Nøttrup, Gitte Johansen og Lars Ole Jacobsen.

Akuthjælperne har været kaldt ud cirka 200 gange i løbet af 2017, og Poul Sækmose, som bor midt i Marstal, fortæller, at han har været kaldt ud 15 gange i løbet af året.

- Jeg har ikke reddet liv, men jeg synes alligevel, at jeg har været med til at gøre en forskel, siger han.

I løbet af foråret afholder Ærø Hjertestarterforening et nyt førstehjælpskursus for nye akuthjælpere, og her deltager fem-seks ærøboer med bopæl i Ærøskøbing.

- Det er godt, for vi har manglet akuthjælpere i Ærøskøbing, siger Poul Sækmose og tilføjer, at foreningen stadig bøvler lidt med alarmsystemet, som kalder akuthjælperne ud.

- Det virker desværre stadig ikke helt som det skal, men jeg ved, at de arbejder på en ny version i Region Syddanmark, siger han.

Anya er ny formand for Ærø Hjertestarterforening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce