En ny aftale mellem Region Syddanmark og Ærø Redningskorps skal sikre, at Bios' reddere kan få hjælp til opgaver, hvor patienter eller tilskadekomne skal flyttes ved håndkraft. Der bliver også indkøbt en særlig kuvøse. Sygehusforeningen på Ærø er langt fra tilfreds

Opdateret 9. marts klokken 10.20

Region Syddanmarks præhospitale udvalg har besluttet at indstille, at der skal indkøbes en såkaldt babypod, som er en slags mobil kuvøse, der kan fastgøres i øens ambulance og læge- og redningshelikopterer.

I en tidligere version af denne artikel skrev vi, at babypoden skal erstatte Ærøs almindelige kuvøse. Det er ikke korrekt.

Ifølge direktør på sundhedsområdet Mads Haugaard skal babypoden supplere øens almindelige kuvøse, såfremt Regionsrådet tiltræder anbefalingen fra præhospitalsudvalget, skriver Mads Haugaard i en mail til Fyns Amts Avis.

Samtidig indstiller udvalget, at Ærø Redningskorps fremover kan tilkaldes, når Bios' reddere har brug for hænder i forbindelse med nedbæring af patienter.

Det vil sige situationer, hvor patienter eventuelt skal løftes op fra en båd eller bæres ned fra en bolig beliggende over stueniveau.

Alligevel er Sygehusforeningen på Ærø ikke tilfreds.

Mandag mødtes foreningen med det præhospitale udvalg i håb om at blive hørt i sit ønske om at få to ambulanceberedskaber til Ærø i den samtidige erkendelse af, at der ikke er nok arbejde til to hele beredskaber.

Foreningen foreslår derfor, at redderne får andre opgaver end at køre ambulance, men foreningens formand Lars Ole Gjesing føler sig overhørt.

Han kritiserer udvalget for ikke at forstå behovene på en ø som Ærø.

Næstformand er tilfreds

Næstsformand for regionens præhospitale udvalg Andrea Terp (S) mener, at der er fundet de rigtige løsninger.

- Det er en følelse ikke at føle sig hørt. Vi mener, at der er fundet løsninger, som dækker behovet på Ærø, og som vi kan leve med som udvalg.

Andrea Terp siger desuden, at antallet af ambulancer på Ærø nok ikke er drøftet for sidste gang.

- Men det var ikke det, der var på dagsordenen siger hun om udvalgsmødet i mandags.

Læs mere på Mitfyn.dk og i Fyns Amts Avis onsdag

Catarina Nedertoft Jessen / Kenneth Skipper

Mere om emnet

Se alle
41
Ærøbo til Bios-reddere: - Tak for livet

Ærøbo til Bios-reddere: - Tak for livet

14
Lokalpolitikere: Vil opsige Bios-aftale på Ærø

Lokalpolitikere: Vil opsige Bios-aftale på Ærø

22
72-årig med hjertekramper: Hun nænnede ikke at ringe efter Ærøs eneste ambulance

72-årig med hjertekramper: Hun nænnede ikke at ringe efter Ærøs eneste ambulance