Marstal: Nu ringer alle klokker mod sky. Sådan synger mange kirkegængere påskedag, når Ingemanns berømte salme er på programmet i mange kirker landet over. Marstal Kirke tager ordene bogstaveligt og holder klokkekoncert i forlængelse af påskegudstjenesten søndag den 1. april. Det oplyser organist Karsten Hermansen, som også er kirkens klokkenist bag stokklaveret.

Han vil spille et 30 minutters program bestående af blandt andet et stykke af komponisten Jef Denyn, som stiftede den første klokkenistskole i Mechelen i 1922. Der findes i øvrigt fire i hele verden, hvoraf den yngste er Den skandinaviske Klokkenistskole i Løgumkloster fra 1979.

Karsten Hermansen vil også spille egne variationer over "Krist stod op af døde", "Påskeblomst! Hvad vil du her?" og "Det er i dag et vejr - et solskinsvejr".

Gudstjenesten begynder klokken 10, og klokkekoncerten begynder cirka klokken 11.

  • Katrine Becher Damkj¾r

    Af:

    Lokalredaktør, Ærø. Jeg er født og opvokset i Allested-Vejle på Midtfyn. Siden har jeg boet i Odense, Frankrig, København, Syrien og Odense igen. Og siden efteråret 2014 har jeg boet med min familie på Ærø. Inden jeg kom til Ærø, arbejdede jeg i godt fire år som freelancejournalist med base i Odense.