Ærø: 205 gange fra 19. februar til 14. december. Så mange gange har akuthjælperne fra Ærø Hjertestarterforening været på gaden efter at være blevet kaldt akut gennem alarmsystemet. Det fortæller formand Poul Sækmose, som siger, at det er en del fordelt på foreningens 40-45 aktive, uddannede medlemmer.

- Vi arbejder faktisk rigtig meget. Det er derfor, vi gerne vil have nogle flere med, siger han om sit og foreningens juleønske om flere medlemmer, især i Ærøskøbing.

- Selv har jeg været ude 17 gange siden april, hvor jeg blev klar. Det måtte gerne være mindre, siger han og forklarer, at man risikerer at få ødelagt sin nattesøvn, hvis man skal ud om natten alt for tit.

- Hvis man er af sted to nætter i træk, så kan man godt mærke det. Man slukker ikke bare lige på kontakten, når man kommer hjem, siger han og tilføjer, at man lige skal vænne sig til at blive kaldt ud til potentielt alvorlige tilfælde, som akuthjælperne dog har været nogenlunde forskånet for. (ando)

  • Katrine Becher Damkj¾r

    Af:

    Lokalredaktør, Ærø. Jeg er født og opvokset i Allested-Vejle på Midtfyn. Siden har jeg boet i Odense, Frankrig, København, Syrien og Odense igen. Og siden efteråret 2014 har jeg boet med min familie på Ærø. Inden jeg kom til Ærø, arbejdede jeg i godt fire år som freelancejournalist med base i Odense.