Kommunalbestyrelsen på Ærø har besluttet ikke at tillade Færgegruppen at hænge plancher om det private færgeintitativ Ærøexpressen på den kommunale havn i Marstal. Et medlem af gruppen kalder det en stor skuffelse, men plancherne skal nok komme op, siger Lykke Arrias.

Et ønske fra Færgegruppen om at få lov til at hænge informationsplancher om Ærøexpressen op på et tomt skiltestativ på havnen i Marstal er blevet nedstemt af et flertal i kommunalbestyrelsen på Ærø onsdag den 17. maj.


Se de omdiskuterede plancher her

Anmodningen har været behandlet i Erhvervs, Teknik,- og Havneudvalget.

Men idet Jesper Christensen (K) og Flemming Boye (DF) havde løftet beslutningen til kommunalbestyrelsen, var det her, at sagen blev afgjort.

Af dagsordenen fremgik det, at formand for det tekniske udval, Lennart Mogensen (V) og første viceborgmester Peter Hansted (S) bakkede op om kun at tillade Færgegruppen af ophænge plancher, der fortæller om færgerutens historie op.

Og altså ikke plancher om planerne om at etablere en privat færgeforbindelse til Langeland.

Dette forslag blev efter en længerevarende debat vedtaget med 10 stemmer for, to imod og tre blanke stemmer i noget utraditinelle rammer.

Kommunalbestyrelsesmødet fandt nemlig sted på Café Arthur i Søby, hvor borde med plads til 40 tilskuere ikke rakte, idet der dukkede næsten lige så mange op derudover.

En del af dem måtte tage plads i vindueskarmene, hvorfra de kunne overvære slagets gang.

Iblandt de fremmødte var flere medlemmer af Færgegruppen, hvor Lykke Arrias umiddelbart efter mødet ikke lagde skjul på sin skuffelse.

- Jeg ved godt, at det er en kommunal grund, men jeg er er meget skuffet. Vi har hørt om, hvor meget der sker i Søby, hvor de glæder sig til flere færgeafgange. Men på havnen i Marstal sker der intet. Den er død som en sild, siger hun og garanterer, at kampen for at få de fire plancher på 70 x 100 centimeter hængt op ikke er slut.

- De skal nok komme op at hænge et andet sted - og på en privat grund, siger hun.

  • Af:

    Journalist på Fyns Amts Avis på Langeland og Ærø. jeg er født og opvokset i Svendborg og har som tidligere dekoratør og fængselsbetjent boet rundt om i landet gennem de sidste 20 år. Jeg er uddannet journalist fra Center for Journalistik, SDU, i 2014. Og jeg skriver bredt om lokale forhold på de to øer.