Afslag: Ingen penge til Gråsten Nor-oplæg

Planerne for en afvanding af flyvepladsen fortsætter, men der er ingen penge til visionoplæg for Gråsten Nor. Arkivfoto: Peter Becher Damkjær

Afslag: Ingen penge til Gråsten Nor-oplæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Teknik-, miljø- og havneudvalget vil gerne have mere kød på visionoplægget for Gråsten Nor, før man siger ja til at støtte projektet med 300.000 kroner.

Gråsten Nor: Første stop på vejen for et større visionsoplæg for den fremtidige udvikling af Gråsten Nor blev nået forleden, hvor kommunens Teknik-, miljø- og havneudvalg skulle tage stilling til, om man ville nikke ja til en bevilling på 300.000 kroner til en videre udvikling af projektet.

Oplægget, der tidligere på ugen blev præsenteret for medlemmer af kommunalbestyrelsen, er udtænkt af det socialdemokraktiske medlem af kommunalbestyrelsen Jens Weiss og Ærøs Naturforening med deres sekretær Bjarne Mahler Schou i spidsen. Efterfølgende har det københavnske arkitektfirma Norrøn, der har specialeseret sig i destinationsudvikling, samlet trådene i til et 50 plancher stort oplæg, og det var det, der forleden blev præsenteret for flere af kommunens politikere.

Men det var altså først og fremmest fagudvalget, der på deres mødes skulle beslutte, om det, man havde set, skulle støttes til en videre uddybning.

- Vi synes, der var mange spændende ting i det, der blev fremlagt, men vi synes også, at der skal noget mere kød på. Og jeg var heller ikke lige til sinds til at afsætte 300.000 kroner til, at firmaet kan arbejde videre med det. Derfor blev vi enige om at kigge på ansøgningen igen, når der foreligger nye oplysninger i sagen, som det hedder i referatet, forklarer formand for Teknik-, miljø- og havneudvalget Lennart Mogensen (V).

- Og vi kan forstå på folkene bag det, at man allerede har nogle interessenter, som man gerne vil have herover og vise, hvad det er, man har i tankerne. Og når det er sket, og der måske kommer lidt flere konkrete ting ind i oplægget, er vi klar til at kigge på naturprojektet igen, lover Lennart Mogensen.

Midt i en proces

Der var dog et enkelt delelement i oplægget, som udvalgsformanden gerne vil give et anerkendende nik.

- Det med landingsbanen har vi jo virkelig kæmpet med i årevis. Og vi er netop nu i gang med at søge om, om vi kan sætte nogle pumper op derude, der kan holde landingsbanen fri for vand. Men det er ikke bare lige til, og der skal måske laves VVM-undersøgelser, før det kan lade sig gøre, og det er et kæmpe maskineri, der er blevet sat i gang, fortæller Lennart Mogensen, der godt vil erkende, at den skitserede forlængelse og asfaltering af banen, der er nævnt i visionsoplægget lyder fin, men ...

- Vi er som sagt midt i en proces, hvor der er sendt anmodninger ind om at få lov at foretage afvanding, og så synes vi faktisk, at vi skylder at følge den proces helt til dørs i stedet for at standse det og pludselig at begynde på et helt nyt som det, der er skitseret i oplægget fra Jens Weiss og Ærøs Naturforening, lyder det fra Lennart Mogensen.

Afslag: Ingen penge til Gråsten Nor-oplæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce