Ærøskøbing flyder med ferieskrald

Skraldet flyder i Østergade, og andre steder i Ærøskøbing står skraldesække på gaden og venter på en skraldebil, der tidligst kommer om en uge.
Foto: Camilla Bjerrekær

Ærøskøbing flyder med ferieskrald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når feriehuset forlades, bliver skraldesækken sat på gaden, hvor der går op til 10 dage, før den bliver hentet

ÆRØSKØBING: Whisky- sauce på brostenene, en halv sandwich og en mængde snavset køkkenrulle pryder fortovet i Østergade i Ærøskøbing. Skraldet er væltet ud af et hul i en grå affaldssæk, som gadens katte har fornøjet sig med.

Skraldeposen blev sat ud, da husets beboere forlod øen i weekenden, og dér bliver det stående, til skraldebilen næste gang kommer forbi torsdag den 1. november - hvis ikke kattene og mågerne får spredt skraldet yderligere inden da.

Velkendt problem

De meget lidt dekorative skraldesække er ikke et særsyn i bybilledet. Mange byhuse i Ærøskøbing skal selv stille sækken ud om morgenen, når skraldebilen kommer, da skraldemændene ikke har adgang til husenes baggårde. Problemerne opstår, når folk forlader feriehuse eller rejser på ferie og er nødt til at efterlade sækken på gaden, selv om der i værste tilfælde går 13 dage, før den bliver afhentet. Hos kommunen erkender man, at det er et problem.

- Det har været et problem, når der var en uge imellem afhentningerne, og det er klart, at det ikke bliver bedre af, at der går 14 dage mellem afhentningerne, siger Kirsten Johansen, afdelingsleder i teknisk afdeling i Ærø Kommune. - Vi har nogle situationer engang imellem, hvor der eksempelvis går måger i skraldet, og det ser jo ikke pænt ud. Hvis det roder ud over gaden, er vi nødt til at sende vejmændene ud og feje det op, siger Kirsten Johansen.

- Skaf en vicevært!

Selv om kommunen kender til problemet, har man ikke umiddelbart en løsning på det. - Det eneste, vi kan gøre, er at opfordre til, at der er en vicevært, som kan sørge for at stille sækkene ud på det rigtige tidspunkt. Generelt kan vi jo ikke køre rundt og samle affald ind, hver gang sækkene står der, siger afdelingsleder i kommunens tekniske afdeling, Kirsten Johansen.

Ærøskøbing flyder med ferieskrald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce