Et kæmpe lager af dingenoter, møbler, kitch og skrot bliver til kunstværker i hænderne på Bente Johansen.

Ærø: Bente Johansens vej til kunsten startede som væver... snart blev det billedvæv... snart fortsatte hun ud i rummet med tre-dimensionale værker.

Egentlig er hun marstaller og uddannet lægesekretær, men hun bor nu i Ærøskøbing, er kunstner på fuld tid og viser sine værker i Ø-Bolchers Café samt i butikken "Kæphesten", som hun selv var med til at starte i 1978.

For Bente Johansens sjove påfund er faldet i ærøboernes smag: "Den direkte linje" er et værk med en telefon, hvor Kristus holder telefonrøret. "Kiss my ass" er en taburet med en stor rød mund.

Bente Johansen er flittig gæst på loppemarkeder. Hun får også meget forærende og har et kæmpe lager af dingenoter, møbler, kitch og skrot.

- Jeg har fingrene i mine ting hver dag. Helst skal det, jeg finder, sige mig noget. Så fortæller det selv, hvad værket skal blive til. Nogen gange skal effekterne dog hjælpes lidt på vej, fortæller hun.

- En dag havde jeg en idé om en høvdingestol. Den skulle konstrueres ud af en maske, jeg havde købt, og så var jeg på jagt efter en helt særlig slags stol. Jeg fandt den først efter halvandet års søgen. Men så blev stolen også, som jeg havde tænkt mig.

Bente Johansen stod sammen med Pylle Küssner bag projektet "Stol på Ærø", hvor stole blev omdannet til værker. Pengene fra salget gik til "Læger uden Grænser". Og den praksis har Bente Johansen bibeholdt: Hun køber effekter til sine værker, konstruerer dem, sælger dem - og forærer pengene væk.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Vandtårnet i Marstal skal vise lokal Ærø-kunst

Vandtårnet i Marstal skal vise lokal Ærø-kunst

Vandtårnets ejer: Tårnet skal give mere kultur til Marstal

Vandtårnets ejer: Tårnet skal give mere kultur til Marstal