Ærøsk ældregruppe: Landmandsgruppen på gårdbesøg

Traktorer, foder og kvæg - alt blev inspicerede af og kommentret af de godt 12 pensionerede landmand, der onsdag eftermiddag havde fundet vej til Voderupgård.
Foto: Kirstine Dalgaard Nielsen

Ærøsk ældregruppe: Landmandsgruppen på gårdbesøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Er man først én gang landmand, så er man for altid landmand. Det blev slået fast, da øens Landmandsgruppe besøgte Voderupgård.

Voderup: På gårdpladsen foran Voderupgårds kostald, står en gruppe pensionerede landmænd på plus 70. Fra stalden lyder en konsekvent muuhen fra gårdens 110 årskører, blandet med dagens udgave af Danmarks Mester på radioens P5.

Det er en lun sensommerdag. Solens stråler bliver af flere af mændene holdt væk af en blød kastet, og de flestes fødder er udstyret med sorte træsko. Mens gårdejer Leif Juul Sørensen byder velkommen, står de hjemmevandt lænet op ad biler og stokke, mens de hører om Voderupgårds kvægbesætning og tønder af land.

- Det er en god gruppe, vi har her. De har det sjovt, og driller altid hinanden, siger frivilligkonsulent Lissi Anneberg til mig, idet gruppen af mænd begynder at bevæge sig ind i kostalden.

Besøget på Voderupgård er første punkt på Landmandsgruppens efterårsprogram. Landmandsgruppen er en del af kommunens aktivitetstilbud for ældre, og gruppen henvender sig til pensionerede landmænd, der kan få mulighed for at tale om landbruget før og nu.

En træsko puffer lidt halm tættere på mulen af en Jersey, der med store øjne kigger på gruppen, der langsomt bevæger sig gennem stalden. En hånd ryger op til panden og skygger for de hidsige solstråler, der finder vej gennem tagloftet.

- Hun er ved at kælve, det er derfor hun ligger og larmer, får jeg fortalt, da jeg kommer nærmere og kun lige undgår den bunke foder en af kvierne vælger at kaste op i luften.

- Ja, jeg ved dælme ikke hvorfor de gør sådan, siger Helge Østergård på 90 år med et smil, da jeg spørger ind til kviens foderleg. Inden han i 1970 blev borgmester for den gamle Ærøskøbing kommune, havde han en halvstor besætning på 16 stykker kvæg.

Læs mere om Landmandsgruppen og kommunens ældregrupper i dagens.

Hvonår var det nu det var?

Ærøsk ældregruppe: Landmandsgruppen på gårdbesøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce