Personalet og bestyrelsen i Ærø turist- og erhvervsforening har været en tur i den litauiske hovedstad Vilnius. Turen blev betalt af turistdirektøren selv.

Ærø: I sit ugebrev i midten af marts skriver direktør i Ærø turist- og erhvervsforening, Carl Jørgen Heide, at kontoret og bestyrelsen er inviteret med til den litauiske hovedstad Vilnius i den efterfølgende weekend (den 17. til 20. marts).

- En studietur, der ikke koster hverken forening, medlemmer eller kommune en krone. (...) Turen er sponsoreret af et venligt menneske i taknemlighed for det gode arbejde, der udføres hver dag af kontor og bestyrelse til gavn og glæde for øen, skriver Carl Jørgen Heide i nyhedsbrevet.

Det "venlige menneske" er turistdirektøren selv, og det kan lyde usædvanligt, lyder det fra direktøren selv, at betale 43.000 kroner til en studietur med faglige eskursioner, interne møder og "gode oplevelser".

- Jeg gør det, fordi Vilnius ligger rigtig meget på mit hjerte, fordi jeg holder op her på turist- og erhvervskontoret (ved udgangen af 2017, red.), og fordi jeg har været så glad for at være turistchef og arbejde sammen med kollegerne og bestyrelsen, at jeg ville sige tak. Normalt er det jo den, der fratræder, der får vin og ting og sager fra jobbet. Jeg syntes, at jeg gerne ville gøre det omvendt. Det er den, kan man sige, simple, naive baggrund, siger Carl Jørgen Heide.

Siden har turistdirektøren fredag den 7. april sendt en redegørelse til kommunalbestyrelsen, hvor han lægger turens afregning frem for politikerne og redegør for, at han selv har betalt de 43.000 kroner ud af den samlede udgift på 44.488,97 kroner.

Ifølge borgmester Jørgen Otto Jørgensen (S) havde finansiering af turen ikke været på kommunalbestyrelsens dagsorden, og redegørelsen er kommet på Carl Jørgen Heides eget initiativ.

- Jeg er ikke bekendt med, at der har været problemer i forhold til turen og dens finansiering. Der har muligvis været noget snak om det, som Carl Jørgen har opfanget, og det er måske derfor han skriver det ud, siger Jørgen Otto Jørgensen.

Ifølge turistchefen selv drejer det sig om, at det havde vist sig, at man måtte ordne betalingen på en lidt anden måde, end man først havde regnet med.

- Oprindeligt troede vi, at det kunne ordnes ved, at jeg ikke skulle have udbetalt ferie og sådan nogle ting. Men da jeg så undersøgte det sammen med vores revisor, viste det sig, at det var lidt kompliceret, og så besluttede jeg mig for at betale det selv, siger Carl Jørgen Heide.

Mads Boeberg Hansen (K), der er medlem af kommunalbestyrelsen, er godt tilfreds med, at der er helt åbenhed om økonomien for turen.

- Jeg har noteret mig, at de har været en tur i Vilnius. Og nu er de kommet med et regnskab, der fjerner enhver tvivl om, hvor pengene kommer fra, siger han.

  • fyens.dk