Ærø havde i dag besøg af regionrådspolitikerne Ida Damborg (SF) og Vibeke Syppli Enrum (Ø), der var i Ærøskøbing for at sætte fokus på øens ambulanceberedskab.

I løbet af de seneste dage har medlemmer fra SF's og Enhedslistens lokalafdelinger på Ærø indsamlet underskrifter for at få skruet op for beredskabet på øen. I dag fik de selskab af regionrådspolitikerne Ida Damborg (SF) og Vibeke Syppli Enrum (Ø). De er på øen for at finde en bedre løsning på den nuværende beredskab på Ærø.

- Vi skal have lavet en Ærø-løsning for Ærø-borgerne, siger Ida Damborg og henviser til, at øens særlige situation skal tages op til overvejelse.

- Jeg synes ikke, man tager folk alvorligt og finder en løsning, der passer til øen. Og det irriterer mig, siger hun.

Mange underskrifter

Det er især situationer med to samtidige hændelser, der ligger Ærøs borgere på sinde.

- Der kan være to forskellige ting, der hænder på samme tid. Det sker ikke ret tit, men vi har mange turister om sommeren. Det kan nemt ske, siger Annette Finnerup, der har doneret sin underskrift foran Netto i Ærøskøbing.

Som det er nu, kan de praktiserende læger assistere ved samtidige hændelser, men ikke transportere den tilskadekomne, hvis det skulle være nødvendigt. At den model ikke er optimal, viser dagens optælling af underskrifter. 2531 personer har skrevet under på at øge beredskabet med en ambulance mere, hvilket svarer til halvdelen af alle stemmeberettigede på øen.

- Enten har folk skrevet under, eller også vil de skrive under, siger Alex Suszkiewicz fra Enhedslistens lokalafdeling på Ærø.

Tættere på borgerne

Til debatten på Det Gamle Værft i Ærøskøbing i eftermiddag viser opbakningen sig også i form af et stort fremmøde. Omkring 100 borgere er mødt op for at blive klogere på, hvordan kommunal- og regionrådspolitikere vil løse opgaven.

- Det er afgørende for Enhedslisten, at det er en aftale, som også dækker ærøboernes synspunkter, og som passer til befolkningen, siger Vibeke Syppli Enrum.
Ifølge hende kan løsningen tage udgangspunkt i kravet om de to ambulancer, men hun påpeger, at der kunne være andre ideer blandt borgerne, man skal tage højde for.

Fra scenen foran de fremmødte gør Ida Damborg det klart, at hun også ønsker at være tættere på borgernes ønsker og ideer.

- Vi må stikke regnearkene derhen, hvor solen aldrig skinner. Jeg er her med meget store ører, siger hun og modtages af klapsalver.

  • Fyns Amts Avis

Mere om emnet

Se alle
41
Ærøbo til Bios-reddere: - Tak for livet

Ærøbo til Bios-reddere: - Tak for livet

6
Ambulance på Ærø: Regionen er et skridt videre

Ambulance på Ærø: Regionen er et skridt videre

14
Lokalpolitikere: Vil opsige Bios-aftale på Ærø

Lokalpolitikere: Vil opsige Bios-aftale på Ærø