Sygehusforeningens diplomatiske tilgang til Ærøs ambulanceproblematik giver pote. Region Syddanmark vil nu lytte til foreningen

Efter gentagne henvendelser til Region Syddanmarks præhospitale udvalg har Sygehusforeningen på Ærø nu modtaget en invitation til et dialogmøde med udvalget.

Mødet bliver den 7. marts og skal sandsynligvis foregå på en ambulancestation ved Lillebælt. Mindst to repræsentanter fra Sygehusforeningen deltager i mødet, formand Lars Ole Gjesing og Aslaug Heinesen, som tidligere været sygeplejerske på Ærø Sygehus.

Den forhenværende sognepræst Lars Ole Gjesing sætter pris på, at regionen inviterer til dialogmøde, fordi det viser, at foreningens facon har fungeret.

- Vi har lagt vægt på ikke bare at slynge slagord ud, men har prøvet at være konstruktive under hele debatten om ambulanceberedskabet, siger Lars Ole Gjesing og uddyber:

- I stedet for bare at forlange har vi prøvet at være konstruktive ved at anvise løsningsmuligheder.
- Vi er også opmærksomme på, at der er problemer ved to fulde beredskab, siger han.

Skrøbeligt beredskab

Det er ellers ikke, fordi Lars Ole Gjesing ikke er bekymret over den nuværende ambulancesituation på Ærø.

- Det er næppe for meget at tale om det skrøbeligste ambulanceberedskab på øen i mange år, siger formanden om den ene ambulance, som øens 6300 indbyggere har til rådighed. Hvis der opstår flere akutte situationer på samme tid, bliver øens praktiserende læger sendt af sted, men de har naturligvis ingen mulighed for at transportere de syge i ly.

Grundlæggende skavank

Mandag mødes det præhospitale udvalg med ambulanceberedskabet på Ærø på dagsordenen. Det første punkt handler om kuvøsesituationen på øen og punkt to om nedbæring af patienter.

Men selv hvis der når at komme styr på disse to problematikker inden dialogmødet den 7. marts, glæder det Lars Ole Gjesing, at udvalget tager sig tid til at lytte. Han finder det især problematisk, at liggende transporter, som ikke er akutte, skal vente på ambulancer fra fastlandet.

- Det er foreningens opfattelse, at beredskabet lider af den grundlæggende skavank, at det ikke er tænkt til ø-forhold og derfor bør nytænkes fra grunden, siger Lars Ole Gjesing.

- Vores hensigt er at gøre det fuldstændigt klart, hvor stor bekymring det vækker på Ærø.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
41
Ærøbo til Bios-reddere: - Tak for livet

Ærøbo til Bios-reddere: - Tak for livet

6
Ambulance på Ærø: Regionen er et skridt videre

Ambulance på Ærø: Regionen er et skridt videre

14
Lokalpolitikere: Vil opsige Bios-aftale på Ærø

Lokalpolitikere: Vil opsige Bios-aftale på Ærø