Ærøs ældre: Nyder godt af sang

Anna Hansen (tv) holder godt fast i hånden på en af Gilleballehus's frivillige, da der tirsdag var fællessang på hjemmet.
Foto: Kirstine Dalgaard Nielsen

Ærøs ældre: Nyder godt af sang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hver måned spiller en lokal gruppe musikanter musik på øens ældrehjem

Ærø: -Hvad nummer er det, råber 96-årige Ella Hansen, da der tirsdag formiddag er fællessang og musik på Gilleballehus ældrehjem. På bordet står frisk kaffe, skålene er fyldt med romkugler og vaniljekranse, og foran beboerne ligger den røde Ældresangbog klar.

- Nu er vi jo forbi høsttiden, og flere af jer er fra landet, så skal vi prøve med nummer 121, siger Johan Knudsen, der er en del af den firemandsgruppe, der en gang hver måned turnerer rundt på øens plejehjem og spiller og synger for beboerne.

Ella Hansen får bladret op på nummer 121, og beboere og personale falder i med ”Nu falmer skoven trindt om land”.

- Vi har det hyggeligt sammen, og de ældre bliver glade, og så bliver vi glade, siger Armand Groth Hansen, der spiller harmonika.

Hans kone Sonja Groth Hansen synger sammen med Johan Knudsen, og bag klaveret sidder Ib Groth Jensen.

Den musikalske firemandsgruppe har de sidste knap seks år spillet på de ærøske ældrehjem.

- Det er et lyspunkt i hverdagen, siger Sonja Groth Hansen.

Sange gør os glade i låget

Det var Johan Knudsen, der i sin tid fik ideen til at danne en fælles musikgruppe. Udover det månedlige arrangement spiller de også til høstfest, sankthans og ved juletid.

- Jeg husker engang, vi spillede Perleporten. En dement dame havde siddet og halvsovet, men da vi begyndte at spille den, rettede hun sig op og sang med af hjertets fulde kraft. Det viste sig hun, at hun havde sunget med Frelsens hær som ung. Det var meget rørende, fortæller Johan Knudsen.

Ifølge Margrethe Kähler, seniorkonsulent i Ældresagen, handler det grundlæggende om, at musik gør os ”glade i låget”.

- Hjernen er meget sanselig, og musik går derfor ind i vores følelsesliv og fremkalder stemninger, siger hun og fortæller, at musik er ekstra godt til at understøtte de ældre, og især musik de kender fra deres liv gør dem godt.

Ærøs ældre: Nyder godt af sang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce