Ærøexpressen vil starte en ny aktieemission: Skal skaffe penge til færgeleje

Ærøexpressen vil starte en ny aktieemission for at skaffe penge til færgelejet i Rudkøbing. Her ses rederiets formand, Christian Holm. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Ærøexpressen vil starte en ny aktieemission: Skal skaffe penge til færgeleje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ærøexpressen mangler mellem fem og syv millioner kroner til et nyt færgeleje i Rudkøbing. Pengene skal blandt andet skaffes via en ny aktieemission, som rederiet forventer kan blive skudt i gang inden sommerferien.

Ærø/Langeland: Regningen for et nyt færgeleje i Rudkøbing ser ud til at havne hos Ærøexpressens tilhængere.

Det står klart, efter at kommunalbestyrelsen på Langeland mandag besluttede, at Ærøexpressen selv skal betale for bygningen af et færgeleje i Rudkøbing, mens Langeland Kommune afholder udgifterne til kajrenovering og opmarchbåse.

- Vi havde da gerne set en anden løsning, men vi er trods alt glade for, at der nu er kommet en afklaring af sagen, siger Ærøexpressens bestyrelsesformand, Christian Holm.

Inden sommerferien forventer Ærøexpressen at starte en ny aktieemission, som skal skaffe penge til bygningen af færgelejet i Rudkøbing. Det skal skaffes et sted mellem fem og syv millioner kroner.

- Vi er i dialog med vores bank og vores fond, men vi forventer også at skulle i gang med en ny aktieemission. Det vil højst sandsynligt ske før sommerferien. Lige nu afventer vi vores sagfører, som er i gang med at kigge på sagen, siger Christian Holm.

Så mange penge koster den nye færge
Ærøexpressen vil bygge en ny hybridfærge, der skal sejle mellem Marstal og Rudkøbing. Færgen skal bygges på Hvide Sande Shipyard, og den skal finansieres dels fra lån fra Danmarks Grønne Investeringsfond (20 millioner kroner) og Ringkjøbing Landbobank (20 millioner kroner) og dels fra penge fra aktieemissioner.

Hele projektet - altså både færge, færgelejer m.m. - forventes at koste omkring 55 millioner kroner. Måske lidt mere, fordi rederiet selv skal betale for færgelejet i Rudkøbing, fortæller Christian Holm.

I december 2017 lavede Ærøexpressen en aktieemission, som indbragte rederiet syv millioner kroner til rederiet. 1246 personer købte aktier.

Nu forventer rederiet at starte en ny aktieemission, så et nyt færgeleje i Rudkøbing kan finansieres.

Kilde: aeroeexpressen.dk

Tidsplanen holder

Selvom rederiet skal ud og skaffe penge igen, bliver den samlede pris for færgen ikke meget højere end først beregnet, siger Christian Holm.

- Vi har hele tiden regnet med, at projektet vil koste omkring 55 millioner kroner. Nu bliver det så lidt dyrere, fordi vi selv skal betale færgelejet. Men det bliver ikke meget mere end de 55 millioner kroner, siger Christian Holm.

Hvor mange penge mangler I for at komme i mål?

- Jeg vil anslå, at vi står og mangler fem til syv millioner kroner, siger Christian Holm.

Langeland Kommune har tidligere fået kritik fra Ærøexpressen for at være for langsom i sagbehandlingen af færgelejet, men det kommer ikke til at betyde noget for den endelige tidsplan for færgebyggeriet, siger Christian Holm.

- Vi holder stadig tidsplanen. Værftet er orienteret og tilfreds med, at der er kommet en løsning. Så snart vi har skaffet pengene til færgelejet, går vi i gang med at bygge skroget, siger han.

Hvordan aktieemissionen kommer til at forløbe, kan bestyrelsesformanden ikke sige noget om endnu.

- Det afhænger af, hvad vores sagfører siger, men vi håber, det kan blive på samme vilkår som sidst. Altså at det vil være muligt at købe aktier til 1000 kroner eller mere, så vi sikrer, at alle kan være med. Det er jo en folkefærge, som vi skal i gang med at bygge, siger Christian Holm.

Ærøexpressen vil starte en ny aktieemission: Skal skaffe penge til færgeleje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce