Ærøboer kede af at miste lægedebattør: - Jeg håber, nogen vil tage stafetten videre

Iza Alfredsen har det godt med at tage fra Ærø, og hun håber, andre vil kæmpe de kampe, hun har kæmpet, videre, når hun er rejst. Foto: Andrea Bisgaard

Ærøboer kede af at miste lægedebattør: - Jeg håber, nogen vil tage stafetten videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Iza Alfredsen er glad for de mange reaktioner, hun har fået, på nyheden om, at hun rejser fra øen. Hun minder om, at det nytter at stå sammen, og håber, der er nogen, der vil udfylde det tomrum, hun efterlader.

Ærø: "Det var da trist for os alle her på Ærø. Vi har i den grad brug for dig Iza." "Du har været et stort plus for lægehuset Marstal....øv altså." "Neeeiiij Iza Alfredsen.... det kan du da ikke mene." "Vi er mange, som vil savne dig, Iza."

Sådan lyder blot nogle af de mange kommentarer, der er strømmet ind på Fyns Amts Avis' facebookside Nyt om Ærø og på et opslag i gruppen Oplev mit Ærø, til nyheden om, at den markante Ærø-læge Iza Alfredsen har valgt at flytte til Nordjylland til nytår. Og de mange positive og triste reaktioner varmer, fortæller hun.

- Det er da ikke anderledes, end at jeg også kommer til at savne patienterne og Ærø helt vildt. Det handler jo ikke om, at jeg er træt af Ærø. Det handler om, at jeg gerne vil ud og prøve at se noget andet og opleve noget nyt. Jeg synes, jeg er for ung til at kunne sige, at her skal jeg være resten af tiden. Jeg har brug for at komme ud og prøve noget nyt, og det glæder jeg mig til, men jeg kommer til at savne patienterne, siger hun.

Blå Bog
Iza Alfredsen, 38 år og født og opvokset i Ommel. Har læst medicin på Syddansk Universitet og blev færdiguddannet speciallæge i almen medicin i maj 2017. Arbejder som privatpraktiserende læge i lægehuset i Marstal, men skifter 1. januar 2019 arbejdsplads til regionsklinikken Sindal i Nordjylland. Har to børn på to og ni år.

- Jeg håber, nogen vil tage over

Det er derfor helt klart også vemodigt at skulle forlade sin fødeø endnu en gang, siger Iza Alfredsen.

- Jeg synes også, jeg har det godt her. Det er bare vigtigt også at tænke sig om og tænke, om man måske ville fortryde det, hvis man ikke prøver noget andet. Og det tror jeg, jeg ville gøre.

Du har påvirket og debatteret og prøvet at ruske op i det hele på Ærø. Hvordan er det så at smutte igen?

- Jeg har det fantastisk godt med at tage af sted. Og man kan sige: Smutte igen? Jeg har jo boet her hele mit liv og er kommet tilbage, da jeg var færdiguddannet.

- Men jeg synes da, jeg efterlader øen i betydeligt bedre stand, end da jeg kom. Det gør rigtig mig glad. Og jeg håber, der er flere ærøboer, der har tænkt, at det nytter noget, når vi står sammen, og at det nytter noget at gøre opmærksom på de ting, der er uacceptable. Så jeg håber, der står nogen klar til at tage stafetten videre.

Ærøboer kede af at miste lægedebattør: - Jeg håber, nogen vil tage stafetten videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce