Asger Boye Sparre havde sat sig til rette i sit hjem i Marstal for at se EM-håndbold, da han i januar blev ramt af en blodprop i hjertet. To reddere fra Bios fik ham tilbage til livet.

Onsdag den 20. januar er EM-kampen i håndbold mellem Danmark og Ungarn netop fløjtet i gang, da 72-årige Asger Boye Sparre får ondt i brystet.

Få minutter senere synker han sammen, og han indskriver sig i statistikken af cirka 12.000 danskere, som hvert år bliver ramt af en blodprop i hjertet.

Brystbenet er brækket på grund af hjertemassage, da han en halv time senere kommer til sig selv i en ambulance på fodboldbanen ved Marstal Idrætsforening.

Han er konfus og vil faktisk bare gerne hjem, men få øjeblikke efter befinder hans udmattede krop sig i en lægehelikopter med kurs mod Odense Universitetshospital.

Først senere på aftenen forstår han, at de lokale Biosreddere Poul (Nordpol) Hansen og Jørgen Klausens har reddet hans liv.

Kan føre sin datter til alters

Nøjagtig to måneder senere - onsdag den 15. marts - er det skyfrit og vindstille, da Asger Boye Sparre parkerer sin Mitsubishi Carisma ved Bios’ nybyggede garageanlæg og vagtstue i Dunkærgade.

Hans hustru Else er også med.

Poul Hansen tager imod ægteparret, og Asger Boye Sparre har så meget på hjerte, at han dårligt er nået ind i garagen, før han takker den ene af sine redningsmænd.

- Jeg vil gerne sige tak for livet. I er skyld i, at jeg kan føre min datter til alters påskelørdag, udbryder han, da Jørgen Klausen kommer til syne mellem de skrigende gule ambulancer.

Ordene nærmest vælter ud af Asger Boye Sparre om den aften, hvor hans hjerte holdt op med at slå, og hvor Else måtte blive tilbage på Ærø, da lægehelikopteren satte kurs mod Odense.

Trods to måneder med chok i kroppen og en hverdag med medicin, genoptræning og et svækket helbred er humøret i top, da han overdrager sine redningsmænd blomster og vin.

Læs mere på Mitfyn.dk og i Fyns Amts Avis lørdag

Mere om emnet

Se alle
6
Ambulance på Ærø: Regionen er et skridt videre

Ambulance på Ærø: Regionen er et skridt videre

14
Lokalpolitikere: Vil opsige Bios-aftale på Ærø

Lokalpolitikere: Vil opsige Bios-aftale på Ærø

22
72-årig med hjertekramper: Hun nænnede ikke at ringe efter Ærøs eneste ambulance

72-årig med hjertekramper: Hun nænnede ikke at ringe efter Ærøs eneste ambulance