Ærø/Allinge: Forberedelserne til Folkemødet på Bornholm i 2018 er allerede så småt i gang, også på Ærø. Der er sat penge af i budgettet til, at en delegation igen i år kan deltage i Folkemødet i Allinge, og museumscoasteren Samka har allerede lagt billet ind på en plads i havnen i Allinge, hvor folkemødet foregår. Det oplyser skipper Søren Vestergaard og tilføjer, at han først får besked omkring nytår, om Samka får plads i havnen.

Organisationen Danmark på Vippen, som også var en del af holdet omkring Samka, er i øvrigt også med i 2018, oplyser Søren Vestergaard.

I 2017 deltog hele ni medlemmer af Ærøs kommunalbestyrelse, og setuppet med Samka som base fik roser med på vejen af en forfatter til flere bøger om lokal lobbyisme.

Ved seneste folkemøde var det især debatten om statsstøtte til en havneudvidelse i Søby, der var til debat, og der blev skabt optimisme blandt Søby Havns udsendte gruppe. De venter dog stadig på de 100 millioner kroner, havnen har brug for for at realisere projektet. Folkemødet 2018 varer fra torsdag den 14. juni til søndag 17. juni. (ando)

  • Katrine Becher Damkj¾r

    Af:

    Lokalredaktør, Ærø. Jeg er født og opvokset i Allested-Vejle på Midtfyn. Siden har jeg boet i Odense, Frankrig, København, Syrien og Odense igen. Og siden efteråret 2014 har jeg boet med min familie på Ærø. Inden jeg kom til Ærø, arbejdede jeg i godt fire år som freelancejournalist med base i Odense.