Initiativrige ærøboer er gået sammen og tilbyder nu pasning af børn fra fastlandet under den måske kommende lockout. De børn, der går i skole, vil blive undervist på den gamle Søby Skole, mens de ældre børn kan hjælpe ærøske håndværkere med forefaldende arbejde. Turist- og erhvervsdirektør er glad for den store opbakning til initiativet.

Ærø: Sidder du på Fyn eller et andet sted i landet og river dig selv i håret i bare ængstelse over, hvordan du både skal kunne passe dit job og dine børn, hvis det ender med en lockout om få dage? Så kommer hjælpen nu måske fra uventet kant, nemlig ærøske frivillige og erhvervsdrivende.

Flere hundrede ærøboer er nemlig gået sammen og tilbyder pasning af børn fra hele landet under en eventuel storkonflikt. Initiativet kommer fra Ærø Turist- og Erhvervsforening, som har indgået en aftale med de mange frivillige om at passe børn og skolebørn. Der er sørget for aktiviteter, undervisning og overnatning, så forældrene kan gå på arbejde uden at bekymre sig.

Vi forventer også, at børnene bliver så glade for Ærø, at de vil komme igen år efter år. Det er win win for alle parter.

- Christ Hammeken, turist- og erhvervsdirektør på Ærø

Turist- og erhvervsdirektør Chris Hammeken indrømmer, at han regner med, at Ærø kan få noget ud af at hjælpe andre.

- Vi vil med ordningen synliggøre Ærø i hele Danmark, samtidig med at vi hjælper forældrene. Det vil gavne Ærøs turisme. Vi forventer også, at børnene bliver så glade for Ærø, at de vil komme igen år efter år. Det er win win for alle parter, siger han.

Medbring arbejdstøj

De børn, der går i skole, vil blive undervist på den tidligere Søby Skole, hvor der fortsat er ledige lokaler, og den nye bodega i kælderen vil samtidig være lukket for ikke at forstyrre børnene. De lidt ældre børn vil blandt andet hjælpe Ærøs håndværkere med forefaldende arbejde og med at vaske turisternes biler.

- Virksomhederne på Ærø er travlt beskæftiget, og blandt andet kan håndværkerne godt bruge en ekstra hånd fra de unge. Der er også alt for få unge, der vælger en erhvervsuddannelse, så det giver god mening, at de snuser til håndværksarbejdet, mens de er på Ærø, siger Chris Hammeken.

Der vil blive sørget for mad og overnatningsfaciliteter til børnene, oplyser Chris Hammeken. Børnene skal dog medbringe arbejdstøj, og det er ligeledes et krav, at de medbringer gummistøvler og regntøj, som skal bruges, når de vasker biler.

Man kan aflevere sine børn ved Ærøfærgerne i Svendborg og Faaborg allerede fra morgenstunden den dag, konflikten træder i kraft. Her vil de blive hentet af en medarbejder fra turistkontoret.

  • Katrine Becher Damkj¾r

    Af:

    Lokalredaktør, Ærø. Jeg er født og opvokset i Allested-Vejle på Midtfyn. Siden har jeg boet i Odense, Frankrig, København, Syrien og Odense igen. Og siden efteråret 2014 har jeg boet med min familie på Ærø. Inden jeg kom til Ærø, arbejdede jeg i godt fire år som freelancejournalist med base i Odense.