Ærø: Mellem fredag aften og søndag formiddag kommer Ærø under beskydning, når områder omkring Søbygård, Bregninge og Borgnæs lægger slagmark til en større hjemmeværnsøvelse. Og før man begynder at samle tørvarer og smide børn og kæledyr i beskyttelsesrum, er det værd at vide, at kampene udkæmpes med løst krudt.

Der vil blive skudt med løst, så man skal ikke blive forskrækket. Det giver selvfølgelig nogle brag alligevel, men det er ikke farligt på nogen måde, siger kommandodelingsfører Hans Henrik Sørensen, som skal være øvelsesleder.

I øvelsen deltager omkring 90 hjemmeværnsfolk fra Ærø og tre afdelinger på Fyn. Her skal de både træne førstehjælp, eftersøgning og ildkamp.

- Det, der bliver lidt action på, er, når vi skal øve lidt angreb. Der er nogen, der skal forsvare et sted, som de andre skal indtage, som var det rigtig krig, siger Hans Henrik Sørensen.

Han fortæller også, at man ikke skal bekymre sig om at blive fanget i krydsilden.

- Hvis der er nogen, der går i vejen, så finder vi ud af det. Det skal man ikke bekymre sig om. Vi skal nok tage hensyn til alt og alle, siger han. (VICAR)

  • fyens.dk