Ærø Whisky vil i gang med at producere økologisk rom og whisky. Whisky-selskabet har indtil videre skaffet 102.000 kroner til projektet via Coop crowdfunding.

Ærø: - Hvorfor vi vil producere økologisk whisky og rom? Fordi folk vil have det.

Sådan svarer Michael Nielsen, direktør for Ærø Whisky, på spørgsmålet om, hvorfor noget af produktionen af whisky og rom skal omlægges til økologi.

Via Coop er Ærø Whisky kommet med i et crowdfundingprojekt, hvor der samles ind til produktionen af økologisk whisky og rom.

Målet er at nå 100.000 kroner, men selvom der stadig er en del dage inden indsamlingen slutter, er der allerede doneret 102.000 kroner til projektet.

- Det er helt fantastisk, og jeg glæder mig til at komme i gang. Som det er med den whisky vi sælger i dag, er også sporbarheden til en Ærøs mark vigtig for den økologiske whisky, siger Michael Nielsen.

I forbindelse med rom-produktionen er det hans drøm at kunne etablere en sukkerrørsmark på en af de gamle dansk vestindiske øer, og derfra anvende sukker til produktionen af rom på Ærø.

- Det er en drøm, der ligger langt ud i fremtiden. Det bliver der ikke råd til i denne omgang, men hvis det på sigt ikke lykkes, vil vi formentlig stoppe produktionen af rom, siger han.

Det er planen, at de første flasker økologisk whisky og rom kommer til salg i 2021 og 2022.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
1
Whisky tættere på at være 100 procent ærøsk og får lov til at beholde navn

Whisky tættere på at være 100 procent ærøsk og får lov til at beholde navn

Vil fylde kælderen: Ærø Whisky skruer op for produktionen

Vil fylde kælderen: Ærø Whisky skruer op for produktionen

Fra sømand til whiskymand

Fra sømand til whiskymand