Ærø Whisky har to projekter på Coops nye crowdfunding-platform. Det ene er nået en tredjedel af målet, mens det andet har det lidt sværere. Det kan skyldes praktiske udfordringer, mener direktøren.

Ærøskøbing: Ti dage efter Ærø Whisky startede sin crowdfunding til nye produkter i forbindelse med lanceringen af Coops nye crowdfundingplatform, er der kommet en del donationer. Bedst ser det ud for den økologiske whisky, som i skrivende stund har nået 33.800 kroner ud af de 100.000, som er målet med 82 dage tilbage af støtteperioden. Den nye rom, som er det andet projekt, har indtil videre nået 11.900 kroner ud af 100.000 - også med 82 dage tilbage. Der er altså et stykke vej endnu, hvis ikke pengene skal betales tilbage, og Michael Nielsen, direktør i Ærø Whisky, tror, at beløbet ville have været endnu større, hvis det var nemmere at støtte.

- Med whiskyen tror vi, der er en chance for at nå i mål. Det går lidt langsommere med rommen, men vi har også sat et højt mål. Vi havde nok troet, at det ville gå endnu hurtigere, men nu må vi se. Proceduren er jo rimelig besværlig med nem-id og det hele, og det er jo en praktisk barriere. Vi havde måske hurtigt rundet en million, hvis det havde foregået med mobilepay, siger han.

Hvis ikke Ærø Whisky når målet om 100.000 kroner, så går pengene tilbage til den, der har erklæret at ville støtte. Dermed er risikoen for den, der støtter, ikke stor. Michael Nielsen ser det heller ikke som en katastrofe for Ærø Whisky, hvis man ikke når i mål i denne omgang.

- Jeg ved ikke, om man kan sige, der er en risiko for os. Hvis vi ikke kommer i mål med crowdfunding, så går der måske lidt længere, inden vi har produkterne, og måske skal vi forbi banken, hvis det er sådan, at vores egen pengekasse ikke helt kan klare den. Men vi vil nok lave produkterne alligevel.

Om den lidt mere afdæmpede opbakning til rommen kan skyldes, at den laves i anledning af 100-året for salget af de Dansk Vestindiske Øer, hvor sukkerrørene blev produceret af slaver, tør han ikke sige.

- Vi har haft en lidt afdæmpet tilgang til det. Der er jo en masse følelser omkring det, og det vil jo blive lavet på en ordentlig måde i dag. Og folk kan jo gå ind i det eller lade være, siger han.

Kunne man tænke sig at støtte et af projekterne, så er det på crowdfunding.coop.dk, det foregår.

  • fyens.dk