Ærø Museer: Den maritime arv skal holdes i live

Et seminar om søfartskulturarv skal i weekenden finde ud af, hvordan vi bedst muligt holder den maritime arv i live. Arkivfoto
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Ærø Museer: Den maritime arv skal holdes i live

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I weekenden mødes en gruppe, der arbejder for at holde den maritime kulturarv ved lige. To ærøske museer er i år værter

Ærø: Når en begivenhed finder sted, siger vi, at den løber af stablen. Udtrykket er lånt fra den maritime sprogbrug og betyder oprindeligt, at et skib søsættes.

I weekenden er udtrykket på sin plads, når det vil fyge med søfartsudtryk blandt repræsentanterne fra 25 søfartsmuseer, skibslaug og -værksteder, der mødes til et seminar om søfartskulturarv.

Deltagerne er en del af netværket Den Maritime Arv, som er et ”forum for maritim-historiske aktører i den dansk-tyske grænseregion”.
Museer fra Fanø, Flensborg, Ærø og Svendborg er med i foreningen, som har fået støtte af EU’s Europæiske Fond for Regionaludvikling.

- Projektperioden udløber nu, så vi skal finde ud af, hvordan vi kommer videre, siger Christian Albertsen, leder af Det Gamle Værft, som arrangerer seminaret sammen med Marstal Søfartmuseum.

Inspiration fra Flensborg

Ifølge Christian Albertsen er netværket vigtigt for at holde den maritime arv i hævd. I Sønderjylland har den del ”lidt en krank skæbne”, mener han.

- Der er gået alt for meget 1864 i den, siger han og mener til gengæld, man kan lære meget af Flensborg.

Det er Stefanie Robl Matzen enig i. Hun er overinspektør på Kulturhistorie Aabenraa, som er en del af Museum Sønderjylland.

- De har en historisk havn, hvor man har skabt en helhed af traditionelle skibe og museumsværft. Det virker meget helstøbt. For turister og gæster virker det godt, at man kan se udstillinger og skibene samtidig, og de har været gode til at holde regattaer og events, siger hun.
Selv får hun også meget ud af at deltage i netværket og i et seminar som det på Ærø.

- Vi har ansigter og adresser på folk, så vi ved, hvem vi kan ringe til og spørge til råds om noget praktisk håndværksmæssigt. Vi er det eneste museum inden for Museum Sønderjylland, der beskæftiger sig med det maritime, så det er rart, at vi kan udveksle erfaringer og ideer med nogen, der arbejder med det til daglig, siger hun.

Ærø Museer: Den maritime arv skal holdes i live

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce