Ærø Kunsthal: Præsenterer prominente kunstnere fra New York og Fyn til åbningen

Facaden ligner stadig en burgerbar den 10. april, men 1. juni vil den ligge rammerne for kunstnere fra Fyn og helt fra New York. Foto af Rasmus Henriksen.

Ærø Kunsthal: Præsenterer prominente kunstnere fra New York og Fyn til åbningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det ambitiøse projekt Ærø Kunsthal løfter sløret for nogle af navnene på de kunstnere, som vil udstille deres værker til premieren 1. juni.

Ærøskøbing: Når Ærø Kunsthal slår dørene op for gæster den 1. juni, bliver det med store navne som Jens Galschiøt samt kunstnere fra New York, siger gallerist og en af de kunstneriske ledere Gitte Jarsbo, der i øjeblikket spændt tæller dagene indtil åbningen.

Da avisen i begyndelsen af februar fik en rundvisning, i den nu tidligere burgerbar i Vestergade, af kunstnerparret Beth Mohr og Carsten Lehrskov, havde de store planer og et stort arbejde foran sig. Her to måneder senere kan de løfte sløret for, hvad gæsterne vil kunne opleve af kunst og kunstnere til åbningen.

Fynske og internationale kunstnere

Det blive et miks af fynske og internationale kunstnere, der vil udstille værker henover sommeren. I alt forventer gallerist Gitte Jarsbo, at der vil blive i alt ti kunstnere, som vil indrette hver deres rum i kunsthallen.

- Det bliver et kunstmuseum, hvor alt er til salg, men hvor noget prismæssigt er mere realistisk at købe end andet, siger Gitte Jarsbo, der også ejer og driver galleriet Jarsbo Contemporary Art i Aalborg.

Udstillingen kommer til at bestå af minimum 60 malerier, 50 skulpturer og 40 tegninger. Prisklassen vil typisk ligge fra 6.000 kroner for et mindre maleri, ligesom der vil være skulpturer til mere end 100.000 kroner.

Beth Mohr, der er den anden kunstneriske leder hos Ærø kunsthal, vil udstille sine egne malerier i et rum med temaet barndom og erindringer, de vil forhandles i prisklassen 6.000-20.000 kroner.

Vil samle kunstnere

Det var med en specifik tanke, at Gitte Jarsbo blev en del af Ærø Kunsthal.

- Jeg har længe ønsket en international udstilling, hvor kunstnere fra overalt, Berlin og New York, kunne mødes og udveksle erfaring og på sigt hjælpe hinanden med at udstille, siger Gitte Jarsbo

Hun rejser til Ærø den 25. maj og bliver på øen 14 dage frem, ligesom hun vil være på øen hele juli måned.

- Jeg glæder mig, og det skal gæsterne også gøre - det bliver spændende, siger Gitte Jarsbo entusiastisk.

Ærø Kunsthal: Præsenterer prominente kunstnere fra New York og Fyn til åbningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce