Ærøs slunkne kommunekasse har åbnet sig for de rundt regnet 900 danseglade folk fra foreningen Kom og Dans og giver fyrværkerishow gange to. Derudover har handelsstandsforeningen købt norske flag for at fejre den betydning danserne har for byens liv og butikkernes omsætning.

Ærøskøbing: Flag og fyrværkeri skal der da til.

I hvert fald når det handler om at vise gensynsglæden og være med til at fejre, at de rundt regnet 900 primært norske, men også danske, dansere fra foreningen Kom og Dans fejrer 25 års jubilæum i Ærøskøbing.

- De har en kæmpe betydning for byen, siger Conni Sækmose, formanden for Ærøskøbing Handelsstandsforening.

Ærø tog selv regningen for slidt gulv

For fire år siden truede de norske dansere med aldrig mere at afholde deres arrangement på Ærø.De norske dansere modtog i januar 2013  en regning på 65.000 kr. for leje og slitage af Arrebohallen i Ærøskøbing, hvilket fik projektleder Birgitte Burkal op i det røde felt med henvisning til, at danserne i sommeren 2011 slap med en regning på 23.000 kr. for deres brug af hallen i Ærøskøbing.

- Hvis du skal på ferie, har du krav på at vide, hvad det koster. Så hvis kommunen fortsætter med at behandle os, som de gør nu, er det sidste gang vi kommer til Ærø. Vi bliver straffet for alle dem, der spiller på det halgulv til daglig, fastslog Birgitte Burkal overfor avisen

Kommunens politikere gik på kompromis og betalte selv regningen, og fremover kunne danserne altså leje hallen på samme vilkår som alle andre.

 

I anledning af jubilæet har handelsstandsforeningen indkøbt norske flag, som pryder flere steder i byen.

- De kommer med god stemning, og så lægger de jo også en del penge i butikkerne og spisestederne, siger Conni Sækmose.

Ærø Kommune har også doneret 25.000 kroner til danserne for at sende et signal om, at de er mere end velkomne til at komme igen og igen.

- De fik lov til at vælge, hvordan de ville have at pengene skulle bruges i fejringen, og her faldt beslutningen på fyrværkeri gange to i lystbådehavnen, siger Ærøs turist- og erhvervschef Carl Jørgen Heide.

Næste gang der fyres fyrværkeri af er onsdag kl. 22.45, hvor alle selvfølgelig er velkomne til at komme og kigge med.

- Fyrværkerimesteren blev dog lidt forbløffet, fordi kommunen havde en forespørgsel om, at affyringen skulle være lidt afdæmpet i forholdt til køer og hunde i området. Men vi har fået lovning på, at det nok skal være flot, og at de værste knald vil blive undgået, siger Carl Jørgen Heide med et grin.

  • Dornwirth_Alexander

    Af:

    Oprindeligt sjællænder, uddannet på journalistuddannelsen i Odense og har nu arbejdet på Langeland i over seks år. Inden da brugte jeg halvandet år på TV 2/Bornholm i praktik. Så ø-livet må tilsyneladende tiltale mig.

Mere om emnet

Se alle
John på 73 bliver ved med at danse i Ærøskøbing, hvor de andre må give op

John på 73 bliver ved med at danse i Ærøskøbing, hvor de andre må give op