Ærø Kommune har brug for hjælp: Inviterer foreninger til debatmøde om Ærødagen

Claus Nielsen (i midten) har stået for en stor del af Ærødagen, men han har sagt stop, så hvad skal der nu ske med Ærødagen? Arkivfoto: Anders C. Østerby

Ærø Kommune har brug for hjælp: Inviterer foreninger til debatmøde om Ærødagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter at Frivilligcenter Ærø har nedlagt sig selv, har Ærø Kommune brug for hjælp fra andre frivillige kræfter til at organisere Ærødagen. Derfor inviterer Ærø Kommune til debatmøde om den årlige festdag for det ærøske foreningsliv.

Ærø: Ærø Kommune inviterer til debatmøde om Ærødagen mandag den 29. januar klokke 19 på rådhuset. Baggrunden er, at Ærø Kommune, som afholder den årlige dag for Ærøs foreningsliv, har brug for hjælp til at afholde dagen, efter at Frivilligcenter Ærø har nedlagt sig selv. Det fortæller kommunaldirektør Allan Krogh Filtenborg.

- Gennem en del år har Frivilligcenter Ærø stået for dagen, men da de er ophørt, har vi brug for at få snakket med foreningerne om, hvordan vi kan gennemføre dagen på en god måde, siger han.

Tidligere var Ærødagen en opgave for Ærø Turist- og Erhvervsforening, men da ansvaret for bosætning flyttede op på rådhuset, flyttede Ærødagen med. Ifølge Allan Krogh Filtenborg er det for kommunen vigtigt at løse opgaven i fællesskab med foreningerne, så det ikke kun er et kommunalt projekt.

- Jeg tror og håber på, at vi kan løse det sammen, og at der er opbakning til det, fordi vi har stærkt foreningsliv på Ærø. I fællesskab skal vi kunne løfte det, siger han.

- Jeg har taget min tørn

Et par af de hænder, der har trukket et tungt læs de seneste fem år, er Claus Nielsen, formand for Frivilligcenter Ærø, som nu er lukket. Han mener, han har taget sin tørn, og syntes, der skulle ske noget nyt. Han anbefaler dog kommunen at køre dagen videre med nye, frivillige kræfter.

- Jeg tror, den har fundet sin form med at skifte mellem de tre byer, og tidsrummet er tilpas med fem timer. Det er et stort arbejde, men det er ikke så meget op ad bakke, som det var i starten, siger Claus Nielsen, som også anbefaler at holde fast i, at det er en dag for Ærøs foreninger og tilflyttere.

- Der har været mange forsøg på at kapre dagen til alt muligt andet, men det er ikke til ære for de forretningsdrivende, at vi holder den. En erhvervsmesse eller markedsplads har aldrig være intentionen, siger han og nævner, at der er mange succeshistorier om, at foreningsfolk har fundet hinanden, eller at tilflyttere på Ærødagen er blevet overbevist om at flytte til Ærø.

Claus Nielsen anbefaler også kommunen snart at melde en dato og et sted ud. I øvrigt deler han gerne ud af sin viden om, hvordan man holder Ærødagen, men det bliver ikke med ham som tovholder.

- Det er også hårdt fysisk, og jeg bliver heller ikke yngre. Men jeg håber inderligt, det bliver til noget i år, og jeg vil nyde at være deltager på Ærødagen.

Ærø Kommune har brug for hjælp: Inviterer foreninger til debatmøde om Ærødagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce