Ærø Kommune: Asylansøgere på dagsordnen

Her ses Said Nasrat (th) og Asadullah Durrani (tv) spille pool mandag eftermiddag. De er to ud af de i alt 38 drenge, der i dag bor på Børnecenter Ærø.
Foto: Kirstine Dalgaard Nielsen

Ærø Kommune: Asylansøgere på dagsordnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det øgede antal asylansøgere på landsplan kræver flere pladser. På onsdag skal Ærøs politikere tage stilling til, om øen skal have flere

Ærø: Når der på onsdag afholdes kommunalbestyrelsesmøde, skal politikerne tage stilling til, om Ærø kan tage 16 flere asylansøgere.

Det sker på baggrund af en henvendelse fra Ulrik Pihl, der er centerleder på Asylcenter Holmegaard på Langeland, som Børnecenter Ærø hører under.

I henvendelsen skriver Ulrik Pihl, at Udlændingestyrelsen på grund af det stigende antal flygtninge er i gang med at undersøge kapaciteten på landets asylcentre. Han skriver videre:

- Vi kan øge antallet af indkvarterede på Børnecenter Ærø med 16 pladser ved at sætte køjesenge ind. Hvordan ser I på det?

Da kommunalbestyrelsen i november sidste år sagde ja til et asylcenter, betød det et ja til 40 asylsøgere. En udvidelse til 56 drenge kræver derfor en ny afstemning.

Ifølge Birgitte Werborg, der er leder af Børnecenter Ærø, er der kvadratmetermæssigt plads til flere drenge på centret. Ved at skifte nogle af enkeltsengene ud med køjesenge kan man øge antallet.

Hun er ikke bekymret for den opgave, det vil være, at øge antallet af drenge fra 40 til 56, men tror derimod på, at der er gode rammer for at tage hånd om drengene.

- Vi har ikke vanvittig god plads, og det er da ikke altid optimalt, men set i sagens sammenhæng synes jeg, vi har fornuftige vilkår, siger Birgitte Werborg og peger på, at centrets nye aktivitetscenter på det gamle gasværk i Ærøskøbing, har forbedret centrets muligheder for at rumme flere drenge.

Et øget antal drenge kræver mere bemanding, men for Birgitte Werborg handler det i høj grad om at gøre de nuværende drenge klar til at tage godt imod de nye og forberede dem på, at være gode rollemodeller.

- Det er vigtigt at klæde drengene på, så de føle, de kan bidrage positivt, siger Birgitte Werborg.

Læs mere om sagen i dagens avis

Ærø Kommune: Asylansøgere på dagsordnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce