Ærø: Der var overraskende gode lederkandidater

Christian Ørndrup er øens nye havnefoged. Han har sejlet de sidste 32 år som blandt andet ­navigatør og er oprindeligt bornholmer. For 10 år siden skiftede han ø og blev marstaller.
Foto: Kirstine Dalgaard Nielsen

Ærø: Der var overraskende gode lederkandidater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mange af øens ­kommunale ledere sagde op i efteråret. Nu er alle fem stillinger besat, og til ­direktionens overraskelse har der været mange gode kandidater

Ærø: Kommunens hjemmeside har efteråret igennem båret præg af jobopslag af den tunge slags. En skoleleder til Marstal Skole, en økonomichef til kommunens løn- og økonomiafdeling, en havnefoged, en ældre- og sundhedschef og en ny teamleder til handicap- og psykiatriområdet. Alle stillinger er nu blevet besat og det til direktionens fulde tilfredshed.

Men hvor man måske skulle tro, at det er svært at lokke kvalificerede og specialiserede ledere til øen, har det vist sig, at udfordringen har været af en mere positiv karakter.

- Det er gået forbavsende godt. Der har været rigtig mange gode ansøgninger, og den positive udfordring har været at finde frem til, hvem der skulle ansættes. Faktisk synes jeg, at det har været en smule overvældende, siger Kimma Vingaard Thomsen, der er kultur-, social- og teknikdirektør.

Antallet af ansøgere til de fem lederstillinger har ifølge Kimma Vingaard Thomsen ligget på 9 til 18 ansøgninger, hvilket både hun og kommunaldirektør Lars Rud er godt tilfredse med.

- Jeg har en følelse af, at de vel i gennemsnittet 10 ansøgninger, vi har modtaget pr. stilling ikke har været tilfældige. Jeg synes, vi har fået ansat nogle velkvalificerede medarbejdere, der også har følt sig tiltrukket af det, som ø-livet kan tilbyde dem, siger han.

Den eneste stilling, der måtte slås op to gange, fordi der i første omgang ikke var nok kvalificerede ansøgere, var stillingen som skoleleder. I anden omgang fandt kommunen den rette mand til posten.

Der må gerne pendles

Fra direktionens side er det ikke et krav, at man skal flytte til Ærø.

- Vi ser da helst, at folk flytter til øen, men vi vægter selvfølgelig kvalifikationerne højest, så vi får de bedst ansatte, siger Lars Rud.

Og Kimma Vingaard Thomsen er enig.

- Det er da en fordel, at man bor på øen, så man har en fornemmelse af, hvad her sker. Men vi går ikke ned i kvalifikation. Det vigtigste er, at folk er klædt godt på fagligt.

Ærø er dog ikke uden kvalificeret arbejdskraft. To af de fem lederstillinger, der har været slået op, er gået til lokale ærøboer. To andre er tilflyttet, mens den sidste pendler fra Svendborg.

Den næste store opgave bliver at få rystet de mange nye ledere godt sammen i kommunens lederforum, så de kan samarbejde på tværs.

Fakta

Fem nye i toppen:

Ældre- og sundhedschef med start 1/2: Ærøboen 53-årige Marianne Møller.

Skoleleder med start 1/2: Tilflytter 39-årige Karsten Solberg.

Teamleder til handicap og psykiatriområdet er startet 1/1: Pendler 50-årige Jørgen Knudsen.

Økonomichef er startet 1/1: Tilflytter 53-årige Jesper Berger.

Havnefoged er startet 1/12: Ærøboen 48-årige Christian Ørndrup.

I dagens avis kan du møde tre af kommunens nye ledere. Avisen har spurgt dem om, hvorfor de søgte stillingen, og om hvilke visioner de har for det kommende arbejde.

Fakta
Fakta

Ærø: Der var overraskende gode lederkandidater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce