Marstal Ældrecenters beboeres tøj vaskes nu i Varde. Ø-vask er ikke blevet bedt om at byde ind.

Marstal Ældrecenter har indgået en kontrakt med det Kastrup-baserede vaskefirma Berendsen, som ifølge kommunen i et pilotprojekt over ni måneder skal stå for tøjvask for beboerne.

Ordningen undrer Allan Vestergaard, hvis 85-årige mor bor på centret. Han mener, den nye ordning vil give en ringere service for en væsentligt højere pris. Hans mor vaskede ifølge Allan Vestergaard i 2015 for 740 kroner, mens prisen for at få vasket hos Berendsen er 2400 kroner om året.

- Det er blevet trukket ned over hovedet på os, siger han og har taget konsekvensen og indgået en privat aftale med Ø-Vask i stedet.

- Det, jeg er mest sur over, er, hvorfor de ikke lader Ø-Vask gøre det. Hvorfor køre det væk fra øen, når der ligger et vaskeri på øen?

- Det er forbavsende

Ifølge Allan Vestergaard har områdeleder i ældreplejen Anette Sørensen på et orienteringsmøde sagt, at ordningen er politisk godkendt. Det bekræfter Anette Sørensen over for Fyns Amts Avis.

- Vi har orienteret politikerne om det. Man kan så diskutere om det er godkendt, eller det er en orientering. Vi gik ud fra, vi havde politikernes opbakning til det.

Sådan ser Carl Jørgen Heide (P), formand for kultur- og socialudvalget, ikke på sagen.

- Det er forbavsende for mig for mig at blive præsenteret for den ordning, fordi den ikke politisk har været behandlet, siger han og fortæller, at ældrechef Marianne Møller er indbudt til kultur- og socialudvalgets møde i morgen torsdag for at forklare situationen, og at hun er blevet bedt om en skriftlig redegørelse.

Derefter vil udvalget ifølge formanden tage stilling til, hvad man vil gøre videre i sagen.

- Skulle have været spurgt

erhverIfølge ældre- og sundhedschef Marianne Møller er ordningen et forsøg på - foreløbig i en ni-måneders periode - og se, om man kan frigøre noget tid for de ansatte til mere samvær med de ældre.

- Hvorfor har I ikke spurgt Ø-vask, om de kunne klare opgaven?

- Det må du nok spørge om. Det er en fejl, at vi ikke har gjort det. Det er en beklagelig fejl. Det er noget internt, der er gået galt i kommunikationen, for selvfølgelig skulle de have været spurgt, siger hun.

Marianne Møller medgiver også, at det kan diskuteres, om politikerne skulle have haft mulighed for at godkende ordningen politisk.

- Man kan diskutere, hvor grænsen går for, at vi gør det inden for vore egen drift, og hvornår vi skal vi spørge politikerne. Vi har vurderet, at det var et pilotprojekt, hvor vi får nogle erfaringer, og at den først skulle sagsfremstilles i næste ombæring.

Læs mere i Fyns Amts Avis onsdag eller på mitfyn.dk/aeroe.

  • Af: