Et stort kastanjetræ væltede i forbindelse med onsdagens storm ind i et tag på et hus i Bøssehage i Ærøskøbing. Husets beboere kom ikke noget til. Alle kastanjetræer på alleen skal nu fældes, siger driftslederen for Park og Vej.

Ærøskøbing: Årets første efterårsstorm er mange steder i landet gået stille af sig, men ved Bøssehage i Ærøskøbing er historien en helt anden.

Onsdag ved 16-tiden væltede et af de store kastanjetræer ind i et hus, og selvom træet "kun" forårsagede en mindre skade på taget - omkring 10 kvadratmeter tegltag er ødelagt - så var det nok til, at Ærø Kommunes Park og Vej-afdeling vurderede, at et andet kastanjetræ også skulle ryddes af vejen og det i en fart.

- Efter ulykken var sket, vurderede vi, at der var fare for at et andet kastanjetræ også kunne vælte. Derfor fik vi fat i Ærø Redningskorps, som onsdag aften kom ud og fældede et andet kastanjetræ som stod meget nært huset, fortæller Kurt Nørmark, der er driftsleder i Park og Vej.

Nu er det planen, at næsten alle de gamle kastanjetræer i Bøssehage skal fældes.

- Vi har en rapport fra Skovdyrkerforeningen liggende som siger, at næsten alle træerne bør fældes. Der er kun et enkelt eller to af træerne, som er sunde nok til at blive stående, fortæller Kurt Nørmark og tilføjer, at fældningen kommer til at ske, så snart vind og vejr tillader det.

Der er ifølge driftslederen flere grunde til, at det store gamle kastanjetræ væltede i stormen. Udover at træet var sygt, har vejret de sidste par uger heller ikke bidraget til, at træet stod solidt i jorden, mener han.

- Det har regnet meget de sidste par uger, og det har betydet, at jorden er blevet blød og træet derfor ikke har stået særlig solidt. Samtidig er der stadig rigtig meget løv i trækronerne, så vinden har haft let ved at få fat i træet, vurderer Kurt Nørmark.

Ejerne af huset var hjemme, da træet væltede ind i taget, men ingen kom noget til.

  • Af: