Åben vingård: Kom og hjælp med høsten på Honninghusets Vingård

Dørene er åbne og alle er velkomne til at kigge omkring Honninghuset og hjælpe med årets vinhøst lørdag. Arkivfoto

Åben vingård: Kom og hjælp med høsten på Honninghusets Vingård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selvom det kom bag på Honninghusets Vingård, at de lørdag har åbent hus, håber indehaver og vinbonde Bente Christensen, at interesserede vil kigge forbi ... og måske hjælpe til med årets vinhøst.

Leby: Lørdag er Dansk Vindag, og derfor har en lang række danske vingårde slået portene op for alle interesserede, der har lyst til at opleve vinproduktionen, som den foregår under vore hjemlige himmelstrøg.

På Foreningen Dansk Vins liste over gårde, der byder velkommen, er den ærøske Honninghusets Vingård, hvilket kommer en lille smule bag på Bente Christensen, vingårdens indehaver.

- Ja, jeg kan forstå, at vi holder åben gård lørdag. Det var ikke lige noget, jeg var klar over, før jeg så listen. Den er vist bare kopieret fra sidste år, og det er helt ok. Folk kan bare kigge forbi, siger Bente Christensen med et smil.

Det er faktisk lige før, det uventede arrangement kommer som kaldet.

- De, der kommer, er meget velkomne til at hjælpe med høsten, som vi sikkert skal i gang med på dagen. Vi er allerede ved at plukke æbler og pærer, og druerne skal vi netop til at høste nu, hvor vejret er perfekt, siger Bente Christensen.

På flasker på Vestsjælland

Hun og vingården har en enkelt stok rondo-druer, der på en god høst kan give helt op til et ton druer, som omregnet til vin betyder, at den årlige høst giver omkring 400 flasker alkoholholdig vin samt en hel del saft og gelé til gårdbutikken.

- Kvaliteten af druerne kan svinge noget, men med det vejr, vi har haft i år, burde den være rigtig god, forklarer Bente Christensen.

Det er dog ikke hos Honninghuset selv, vinen puttes på flasker, fortæller hun.

- Nej, når det har gæret og er klar til at blive hældt på flaske, transporterer vi det til Vinperlen i Gislinge på Vestsjælland, hvor det bliver filtreret, hældt på flasker, proppet, registreret og afgiftbelagt, fortæller Bente Christensen.

Selvom det kom som lidt af en overraskelse for hende, at vingården er del af lørdagens arrangement, har hun belsuttet at holde gårdporten åben for besøgende/høstmedhjælpere allerede fra klokken 11 og frem til klokken 16 i stedet for klokken 13-15, som Foreningen Dansk Vin ellers har afsat som åbningstiden for lørdagens arrangement.

Alle interesserede kan komme og hjælpe til på markerne ved Tværbymark 26.

Åben vingård: Kom og hjælp med høsten på Honninghusets Vingård

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce