Lørdag den 12. august afholdes der for 6. år i træk hattefest i Ærøskøbing. Omkring 70 kvinder deltager.

Ærøskøbing: Der er lagt op til en festlig og farverig lørdag, når der den 12. august afholdes hattefest for 6. år i træk i Ærøskøbing.

Omkring 70 kvinder deltager, fortæller Gunver Groth, der er medarrangør af hattefesten.

- Vi har stadig et par billetter til salg, men jeg vil tro, at vi bliver omkring 70 deltagere. Og det er ikke kun ærøske kvinder, der deltager. Der kommer også kvinder fra for eksempel Strib, Fredericia og Sønderborg, fortæller hun.

Programmet for dagen er, at kvinderne mødes klokken 11.15 ved færgelejet i Ærøskøbing. Herefter får de en guidet tur igennem Ærøskøbing af turist- og erhvervsdirektør Carl Jørgen Heide. Klokken 12.30 er der frokost på Restaurant Mumm, hvor der vil være underholdning og hvor de flotteste hatte bliver kåret i kategorierne den smukkeste, den sjoveste og den mest fantasifulde hat.

Selvom hattefesten primært henvender sig til kvinder, er mændene også velkomne, siger Gunver Groth.

- Hattefesten er kun for kvinder, men der er mange mænd med på sidelinjen, og de kan købe en øl, eller hvad de nu har lyst til, på café Paa Torvet, mens vi andre spiser frokost på Mumm, siger Gunver Groth.

Hattefesten handler om at have det sjovt og være sammen, og Gunver Groth understreger, at man ikke behøver at have en meget flot og fantasifuld hat, for at kunne deltage i festlighederne.

- Nogle tager bare en hat på, hvilket er helt i orden, mens andre bruger måneder på at lave en hat. Den eneste regel der er, er, at man ikke tager den samme hat på to år i træk, siger hun.

Hattefesten slutter lørdag sent eftermiddag.

  • Af: