45 ærøboer stiller op til kommunalvalget den 21. november. Ærø Plus er den liste, der har flest kandidater, mens Enhedslisten og Alternativet er de partier, der har færrest kandidater.

Ærø: Hvem skal i de næste fire år bestemme over Ærø Kommune? Det bliver afgjort den 21. november, hvor ærøboerne skal til stemmeurnerne for at stemme til kommunal- og regionsrådsvalget.

45 kandidater meldt til kommunen, at de stiller op til kommunalvalget, hvilket er otte færre i forhold til valget i 2013, oplyser Anne Bille, der er afdelingsleder af sekretariat og borgerservice i Ærø Kommune.

Kandidaterne fordeler sig således at Socialdemokratiet har syv kandidater på listen, Det Konservative Folkeparti har fem, SF har fire, Dansk Folkeparti har fem, Ærø Plus har ni, Venstre har fem, Ærøs Fremtid har otte, Enhedslisten har en kandidat og det samme har Alternativet.

Altså 45 kandidater i alt som skal kæmpe om de 15 pladser i byrådssalen.

Der er meldt et valgforbund til kommunen, og det er mellem Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten.

Udover de 45 kandidater til kommunalvalget, er der også tre ærøboer, som stiller op til regionsrådsvalget i Region Syddanmark. Det drejer sig om Morten Brixtofte Petersen (RV), Mads Boeberg Hansen (K) og Aksel Krogenlund Larsen (V).

Alle lister er lukket, og man må derfor afvæbne sig med tålmodighed, hvis man pludselig skulle få trang til at blive politiker. Der går nemlig fire år, før man igen har chancen for at stille op til kommunalvalget.

På kommunen hjemmeside kan man se navnene på alle de opstillede kandidater.

  • Af: