Ringkjøbing Landbobank og Danmarks Grønne Investeringsfond står bag de 40 millioner kroner, som Ærøexpressen har rejst til en ny Marstal-færge.

Ærø: Det er Danmarks Grønne Investeringsfond og Ringkjøbing Landbobank, der står bag de 40 millioner, som Ærøexpressen har rejst til bygningen af den hybridfærge, selskabet vil indsætte mellem Marstal-Rudkøbing i foråret 2019.

Det fremgår af en pressemeddelelse, som også fortæller, at de to investorer hver låner rederiet omkring 20 millioner kroner, mens rederiet selv skal rejse de resterende 15 millioner kroner.

- Ærøexpressen bliver et godt bidrag til den danske flåde af grønne færger. Der er stort potentiale for grøn omstilling i den danske maritime sektor, og vi er glade for at kunne bidrage til, at den nye Ærø-færge kan realiseres, siger Michael Zöllner, erhvervskundedirektør i Danmarks Grønne Investeringsfond, i pressemeddelelsen.

- Vi er glade for at deltage i finansieringen af Ærøexpressen, både på grund af den grønne effekt og den positive indvirkning på lokalområdet, som færgen vil medføre, siger Kim Vestergaard, erhvervschef i Ringkjøbing Landbobank, i pressemeddelelsen.

Af de 15 millioner kroner, der mangler, før Ærøexpressen er i mål, har rederiet allerede skaffet de 4,5 millioner, skriver det på sin facebookside. Resten ønsker man at skaffe ved en aktieemission, som er sat i gang, og som løber frem til den 2. januar 2018, som det også fremgår af rederiets hjemmeside.

  • Katrine Becher Damkj¾r

    Af:

    Lokalredaktør, Ærø. Jeg er født og opvokset i Allested-Vejle på Midtfyn. Siden har jeg boet i Odense, Frankrig, København, Syrien og Odense igen. Og siden efteråret 2014 har jeg boet med min familie på Ærø. Inden jeg kom til Ærø, arbejdede jeg i godt fire år som freelancejournalist med base i Odense.

Mere om emnet

Se alle
Debat: Ærøexpressen er ikke en konkurrent

Debat: Ærøexpressen er ikke en konkurrent

Derfor støtter grøn investeringsfond med 20 millioner: - Ny ærøfærge er grøn og økonomisk sund

Derfor støtter grøn investeringsfond med 20 millioner: - Ny ærøfærge er grøn og økonomisk sund