30 kroner billigere i timen: Den kommunale taxaordning er blevet billigere, men også mindre tilgængelig

Taxa Syd har stået for taxadriften på Ærø siden maj. Arkivfoto: Andrea Bisgaard

30 kroner billigere i timen: Den kommunale taxaordning er blevet billigere, men også mindre tilgængelig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den kommunale taxaordning har vist sig at være dyrere end forventet, og derfor har kommunen genforhandlet sin kontakt med Taxa Syd. Det har gjort taxaen mindre tilgængelig, men også billigere.

Ærø: Siden 1. oktober har der været andre boller på taxasuppen.

Taxaordningen, som har vist sig at være en dyr affære for kommunen, er blevet ændret således, at Taxa Syd ikke længere skal stå til rådighed med en taxa natten mellem torsdag og fredag (fra midnat til klokken 04), og at prisen for at stå til rådighed er blevet sænket fra 420 til 390 kroner i timen.

Det fortæller Kirsten Johansen, som er teknisk direktør i Ærø Kommune.

Den "nye" taxaordning blev sat i værk i maj, fordi kommunen havde problemer med at tilbyde borgerne en taxaordning, som de kunne stole på. I den forbindelse tegnede Ærø Kommune en kontakt med Taxa Syd, som får et fast beløb for at stå til rådighed. Når taxaen var på gaden, ville de penge, som taxaen tjener, blive modregnet det beløb, som kommunen skal betale til taxaselskabet.

Men efter et par måneder med den nye taxaordning kunne kommunen konstatere, at der skulle afsættes en million kroner ekstra, hvis ordningen skulle fortsætte på samme vilkår som hidtil.

Det fik borgmester Ole Wej Petersen (S) til at stille et ændringsforslag om, at man - i stedet for at afsætte flere penge - skulle skære i antallet af rådighedstimer.

Det betyder, at der fra den 1. oktober ikke længere er en taxa til rådighed natten mellem torsdag og fredag, og at kommunens udgift for at have taxaen til rådighed er faldet fra 420 til 390 kroner i timen.

Sagen kort
Ærø Kommune indgik i foråret 2018 en kontrakt med Taxa Syd, som skulle stå for taxadriften på Ærø.Aftalen var, at taxaen skulle have et fast beløb af kommunen for at stå til rådighed, men at de penge, som taxaen tjente, skulle modregnes. I august kom det frem, at alt for få kørte med taxaen. Tal viste, at taxaselskabet kun havde formået at dække 17 procent af udgifterne i juni, mens det i juli var 21 procent. Det betød, at kommunen måtte betale cirka 80 procent at udgifterne. Sagen blev derfor diskuteret i Økonomi- og erhvervsudvalget, fordi der skulle en ekstrabevilling på mere end million kroner til, hvis ordningen skulle fortsætte på samme vilkår.

Politikerne ville ikke afsætte flere penge, men bad i stedet om at få ændret kontrakten med Taxa Syd.

1. oktober trådte en ny kontrakt derfor i kraft. I den står der, at taxaen ikke længere er til rådighed natten mellem torsdag og fredag, at der ikke kommer nogen lille taxa til Ærø i weekenderne. Timeprisen for en stor taxa blev i øvrigt forhandlet ned fra 420 til 390 kroner i timen.

I dag er taxaen derfor til rådighed: søndag, mandag, tirsdag, onsdag og torsdag klokken 04-24. Fredag og lørdag hele døgnet.

30 kroner billigere i timen: Den kommunale taxaordning er blevet billigere, men også mindre tilgængelig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce