29 drenge og 13 piger: Drengene fylder mest i 0.klasse

Både klasselærer Tina Wulle og skoleleder Karsten Solberg må indrømme, at de aldrig har set helt så drengetung en årgang som den, der tirsdag startede på Marstal Skole. Foto: Peter Becher Damkjær

29 drenge og 13 piger: Drengene fylder mest i 0.klasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tirsdag var første skoledag for markant flere drenge end piger på Marstal Skole. Mere end dobbelt så mange drenge som piger begyndte nemlig i 0. klasse tirsdag.

Ærø: Første skoledag er altid en særlig dag, men tirsdagens udgave af den på Marstal Skole var måske alligevel noget ganske særligt, sådan statistisk set.

Det var under alle omstændigheder to meget drengetunge 0. klasser, der tog hul på de kommende ni-ti års skolegang.

Helt præcis lyder kønsfordelingen, at lærer Tina Wulle i 0.A sagde goddag til 14 drenge og blot syv piger, mens Ulla Damgård i 0.B tog imod ikke færre end 15 drenge og kun seks piger. Med andre ord rummer årgangen 29 drenge og 13 piger.

- Det er ret usædvanligt. Det er i hvert fald ikke noget, jeg har oplevet før. Altså vel har der da været "skæve" årgange før, men aldrig helt på den her måde, fortæller Tina Wulle under 0.B's allerførste frikvarter.

Heller ikke Ulla Damgård har før oplevet så markant en overvægt af et køn.

- Men det er jo egentlig ikke noget, der betyder det store i arbejdet. For os handler det jo om, at man møder barnet på dets egne præmisser, og så er det i grunden lige meget, om det er en dreng eller en pige. Men det ER da rigtig nok en årgang med en anderledes fordeling.

Skoleleder Karsten Solberg har også noteret sig, at man i dag har sagt velkommen til nogen flere drenge end normalt.

- Det er da pudsigt, men det er ikke noget, vi har specielt fokus på. Vi tager det, som det kommer, og vores erfaringer viser også, at det mange gange er noget, der udligner sig i løbet af skolegangen, hvor der kommer folk til, og andre rejser bort, forklarer Karsten Solberg.

29 drenge og 13 piger: Drengene fylder mest i 0.klasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce