200.000 kroner til det maritime Ærø: Baner vej for dampmaskine, lukaf og bålhytte

Erik Kromann fra Marstal Søfartsmuseum er en af dem, der onsdag modtog støtte fra Sydfyenske Dampskibsselskabs Fond. Arkivfoto:Yilmaz Polat

200.000 kroner til det maritime Ærø: Baner vej for dampmaskine, lukaf og bålhytte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Marstal Søfartsmuseum, Det Gamle Værft, Ærøskøbing Sejlklub, Ærø Søredningsforening, Feriehjemmet "Aggershøj" og Sigurd Buch Kristensen var blandt dem, der onsdag blev begavet af Sydfyenske Dampskibsselskabs Fond.

Ærø/Troense: Da Sydfyenske Dampskibsselskabs Fond onsdag delte penge ud på Hotel Troense, blev det til 200.000 kroner til initiativer fra Ærø.

Marstal Søfartsmuseum blev tilgodeset med 58.000 kroner, og dermed var det en velfornøjet museumsleder, der var på vej hjem til Ærø onsdag eftermiddag.

- Det er rigtig fint, at de betænker os, som de før har været flinke til. De nævnte ved uddelingen, at vi er Danmarks bedste søfartsmuseum, og det er jo herligt at få bekræftet det, man selv går og aner, siger museumsleder Erik B. Kromann.

På Marstal Søfartsmuseum har man sidste vinter bygget et skibsdæk efter mål fra en 150 år gammel jagt. Pengene fra fonden skal gå til at bryde hul i dækket for at bane vej til et kælderrum og til at opbygge forskibet med lukaf.

Det Gamle Værft i Ærøskøbing modtog 57.000 kroner. Ifølge værftets ansøgning skal midlerne gå til indkøb af en dampmaskine, som er tæt på at være identisk med originalmaskinen til SS "Svendborgsund".

Ærø Søredningsforening fik 25.000 kroner, der skal gå til at købe redningsudstyr og bedre instrumenter til foreningens redningsbåd.

Også Ærøskøbing Sejlklub modtog 25.000 kroner, som er et tilskud til reparation af klubhusets udvendige beklædning. Både Ærøskøbing Sejlklub og Ærø Søredningsforening har haft vind i sejlene, når det handler om at søge fondsmidler. Tilbage i oktober blev de nemlig begavet med henholdsvis 75.000 og 50.000 kroner fra Fionia Fond.

Feriehjemmet "Aggershøj" blev ligeledes begavet med 25.000 kroner til at opføre en bålhytte i forbindelse med, at feriehjemmet ifølge ansøgningen har mange udendørs aktiviteter for søfartselever fra Marstal Navigationsskole og arrangementer for sømandsfamilier.

Sigurd Buch Kristensen fra Ærø, der har brugt al sin fritid de seneste mange år på at redde damjollen Svalen, blev tilgodeset med 10.000 kroner fra fonden, der skal gå til fornyelse af Svalens rigning og sejl.

I alt blev der uddelt 738.816 kroner fra Sydfyenske Dampskibsselskabs Fond, der blev stiftet i 1985 og siden da har støttet almennyttige og kulturelle formål, som har vægt på det maritime.

200.000 kroner til det maritime Ærø: Baner vej for dampmaskine, lukaf og bålhytte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce