71-årige Tonny Nedergård skal lære sine replikker på bred sjællandsk dialekt - spiller "Jeppe på Bjerget" i årets festspil

Marstal: Er der noget, den nu 71-årige Tonny Nedergård fra Marstal har drømt om, så er det at ligge i baronens seng og sige replikken "Drømmer jeg eller er jeg vågen ?".

Det kommer han til nu. Han har nemlig fået en drømmerolle: I dette års Ærø Festspil skal han spille Jeppe på Bjerget i den tragikomiske komedie af Ludvig Holberg.

Han fik ikke meget betænkningstid. Instruktøren på festspillet igen i år, Tange Rasmussen, ringede til ham i onsdags. Tonny fik betænkningstid til i lørdags. Da gik man i gang med at fordele roller:

- Jeg snakkede med mine tre døtre om, hvad de syntes. De sagde allesammen "Selvfølgelig skal du det, far".

Derfor skal den tidligere bankdirektør fra Rise Sparekasse nu i gang med at tillægge sig en bred sjællandsk dialekt.

I komedien om Jeppe er det nemlig et sjællandsk tungemål, komedien lægger for dagen. Og så er det gjort på "gammelt sprog", som han siger.

Selv om Tonny Nedergård har spillet skuespil, siden han var knægt i Nr. Snede, er det en stor mundfuld, der venter ham. Men han tager opgaven på sig, fordi:

- Det her er kæmpestort. Det er en rolle, jeg altid har drømt om. Det kommer til at tage den tid, det tager. Til gengæld har jeg sagt, at jeg ikke kan hjælpe med at bygge scenen op og tegne annoncer, griner Tonny Nedergård.

Fingeren ryger ned på side 40 i rollehæftet. Vi skal helt hen til side 42, før Jeppes replik er slut, og:

- Vi taler faktisk om en næsten to A4-siders monolog, en enetale af Jeppe. Vi ta'r det forfra. Jeg glæder mig. Det skal nok gå. Ellers har vi en dygtig instruktør.

De andre roller i "Jeppe på Bjerget" er endnu ikke fordelt, oplyser formand, Jette Roust Iversen. Et lille udvalg kigger på det de næste 14 dages tid.

- Vi har først gennemlæsning 16. marts, og der får skuespillerne deres roller fordelt, oplyser hun.

Ærø Festspil kan godt bruge et par scenebyggere mere samt en pladsansvarlig. Formanden hører gerne fra interesserede på tlf. 40 40 26 83.