- Ærgerligt at diskutere ud fra forkert grundlag

Søren Degn Laxy er tidligere formand for Ærø Ungdomsråd. Han mener, at det var ærgerligt, at kommunalpolitikerne ikke fik et retvisende billede af, hvor mange der bruger ungdomshuset ved onsdagens kommunalbestyrelsesmøde. Arkivfoto.

- Ærgerligt at diskutere ud fra forkert grundlag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Da kommunalpolitikerne skulle diskutere budgettet for Ærø Ungdomsfond, blev der ikke redegjort tilstrækkeligt for antallet af brugere, hvorfor der blev diskuteret på et forfejlet grundlag, mener Søren Degn Laxy.

Ved kommunalbestyrelsesmødet onsdag aften, der denne gang blev holdt ved Marstal Navigationsskole, udviklede et punkt om budget for Ærø Ungdomsfond sig i en uheldig retning. Det mener Søren Degn Laxy, der tidligere var formand for Ærø Ungdomsråd, og som desuden stiller op til kommunalvalget for Det Konservative Folkeparti.

Fremstillingen til mødet var for "fluffy", mente Bent Juul Sørensen (Æ), med refererence til, at det blot fremgik, at Ungdomshuset havde 20 til 25 brugere.

- Hvis der er 25 brugere, er det måske bedre at give dem 10.000 kroner hver, sagde han spøgende til mødet.

Ifølge Søren Laxy Degn blev der diskuteret på et forfejlet grundlag, som han håber, der nu kan blive rettet op på.

- Jeg synes, det var synd, at de debatterede ud fra et udlæg, der ikke gav et ordentligt overblik, siger Søren Laxy Degn og forklarer, at der har været 20-25 unge per åbningsdag - gengangere såvel som skiftende unge.

Da Ærø Ungdomsråd indgav sin aktivitetsdokumentation til Ærø Kommune sidste år, lavede rådet et skøn på, at det i løbet af et år havde mellem 2200 og 2500 deltagere igennem huset - altså omkring 300 til 400 unikke deltagere om året.

Men Ungdomsrådet kunne godt ønske sig endnu flere medlemmer, og derfor arbejder de nu på at hverve flere unge, der har lyst til skabe flere aktiviteter på Ærø.

- I samarbejde med SSP konsulenten var jeg i fredags med til introdagen for de nye HF'ere, hvor de blev introduceret til ungdomshuset. Her blev de påduttet at lave en aktivitet. Fra begyndelsen af september og fire uger frem er der aktiviteter både tirsdag, torsdag og søndag arrangeret af de nye elever på HF, siger Søren Degn Laxy.

I løbet af september vil der i ungdomshuset blandt andet blive holdt brætspilsaften, nak og æd-aften, graffitiværksted og meget mere.

- Jeg kan godt forstå, at debatten blev, som den blev med det grundlag, politikerne havde. De har bare ikke fået det hele billede. Al aktivitet vi laver fremadrettet må jo komme som et chok for dem - og det kan jeg kun være glad for, siger Søren Degn Laxy grinende.

- Ærgerligt at diskutere ud fra forkert grundlag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce