Kaffecrumble:

20 g kaffe

100 g sukker

100 g mandelmel

60 g mel

24 g kakaopulver

5 g salt

80 g smeltet smør

Vend alle ingredienserne sammen og bag ved 175 grader i 10 minutter.

Porteris:

100 g brun sukker

250 g piskefløde

250 g porter

4 æggeblommer

2 plader gelatine

Læg gelatinen i koldt vand og put resten af ingredienserne i en gryde. Varm denne masse op under konstant omrøring til 83 grader og put i en bøtte, der kan tåle frost. Sæt i fryser og rør rundt i massen hvert tyvende minut, indtil isen har sat sig.

Solbærpulver:

500 g solbær

Blend solbær og læg på bagepapir. Tør i ovnen ved højst 75 grader indtil sprødt.

Blend og sigt.

Anretning:

Læg lidt kaffecrumble i bunden og læg herpå en god portion porteris. Drys med rigeligt solbærpulver.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Sådan undgår du (måske) juleforstoppelse

Sådan undgår du (måske) juleforstoppelse

Den sydfynske kogekones panikråd juleaften: Kig ind i din ovn! Det må ikke brænde på!

Den sydfynske kogekones panikråd juleaften: Kig ind i din ovn! Det må ikke brænde på!

Fem historiske opskrifter: Sprød svær på stegen og perfekt gås fra 1945 til i dag

Fem historiske opskrifter: Sprød svær på stegen og perfekt gås fra 1945 til i dag