100 g marcipan

100 g smør

100 g havregryn, finhvalsede

2 spsk. stærk kaffe

2 spsk. brun rom

1 stang vanilje

20 g sukker

50 g hakkede tranebær

20 g kakaopulver

1 knivspids salt

Til overtræk

60 g Peru 71 %

kakaopulver

Skær smør og marcipan i tern og rør det grundigt sammen. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og knus vaniljekorn med sukkeret. Sigt kakaopulveret i massen for at undgå klumper, rør rundt, tilsæt salt, havregryn, hakkede tranebær, rom og kaffe. Rør alt grundigt sammen til en ensartet masse. Rul herefter massen til kugler på størrelse med en femkrone og lad den sætte sig på køl.

Hak chokoladen, kom den i en skål og smelt den over et vandbad. Vend de afkølede kugler i den smeltede chokolade og rul dem i kakaopulver. Sæt kuglerne på køl i yderligere 30 minutter, således de sætter sig yderligere, inden servering.

Opbevar kuglerne på køl i en lufttæt beholder.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Sådan undgår du (måske) juleforstoppelse

Sådan undgår du (måske) juleforstoppelse

Den sydfynske kogekones panikråd juleaften: Kig ind i din ovn! Det må ikke brænde på!

Den sydfynske kogekones panikråd juleaften: Kig ind i din ovn! Det må ikke brænde på!

Fem historiske opskrifter: Sprød svær på stegen og perfekt gås fra 1945 til i dag

Fem historiske opskrifter: Sprød svær på stegen og perfekt gås fra 1945 til i dag