5 cl mørk rom

5 cl brombærsaft

1 rosmarinkvist

1 citron

Brombærsaft:

250 g brombær (evt. fra frost)

30 g sukker

200 ml vand

Bland brombær, sukker og vand, og lad det koge op. Lad saften trække i 30 minutter.

Sig bærrene fra væsken, først gennem en si og dernæst et klæde.

Læg rosmarinkvisten i saften og lad rosmarin og saft trække i fem minutter under lavt blus. Saften skal være cirka 65 grader varm.

Hæld saft og rom i en shaker og ryst med is. Smag til med et skvæt citronsaft.

Serveres i en highball-glas over is og pyntes med en kvist rosmarin.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Sådan undgår du (måske) juleforstoppelse

Sådan undgår du (måske) juleforstoppelse

Den sydfynske kogekones panikråd juleaften: Kig ind i din ovn! Det må ikke brænde på!

Den sydfynske kogekones panikråd juleaften: Kig ind i din ovn! Det må ikke brænde på!

Fem historiske opskrifter: Sprød svær på stegen og perfekt gås fra 1945 til i dag

Fem historiske opskrifter: Sprød svær på stegen og perfekt gås fra 1945 til i dag