Gløggekstrakt eller i dette tilfælde en rødvinsreduktion i julehumør. Hvis du ønsker at sikre, at du serverer den bedste gløgg, må du ikke spare på råvarerne.

Ingredienser

3 flasker kraftig rødvin - anstændig, men ikke dyr, eventuelt en spansk tempranillo.

1/2 flaske portvin

1/2 flaske mørk rum

300 g rørsukker

4 kanelstænger

2 stjerne anis

2 nelliker

3 appelsiner

1 citroner

8 kaffir limeblade

500 g tørrede tranebær

500 g tørrede abrikoser

500 g smuttede mandler

1 stærk chili

(500 g tørrede æbleringe til pynt)

Tilberedning

Kom to flasker rødvin i en gryde ved lavt blus sammen med kaffir limeblade, saft og skal fra appelsin og citron, nelliker, kanelstænger, rørsukker og grofthakket chili.

Lad det simre stille og roligt, mens du laver andre ting i køkkenet. Lad blandingen reducere til minimum halvdelen. Stop, når du har en god balance i smagen, smag evt. til med mere sukker. Sigt din rødvinsreduktion, og nu har du din base for gløgg.

Ved servering: Varm din reduktion op. Den må ikke koge. Tilsæt herefter resten af ingredienserne og server. Pynt med æbleringe og serveres eventuelt med en lun vaffel på siden.

  • Af: