Kong Frost i aktiespillet

Søren "PeeWee" Nielsen fik sit kælenavn som barn, fordi han var en af de mindste ishockeyspillere. For tiden kæmper han for sin placering i Fyens Stiftstidendes og Sydbanks aktiespil.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Kong Frost i aktiespillet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den tidligere OIK-målmand, Søren "PeeWee" Nielsen, spiller med i aktiespillet fra Frankrig. Efter to uger var han nummer ét. Men A.P. Møllers nedtur bragte ham i vildrede

Søren "PeeWee" Nielsen behersker isen foran franske Toulons hockeymål og ligger suverænt nummer ét i ligaen. Ubesejret.

Sidste fredag lå han samme sted i Fyens Stiftstidendes og Sydbanks aktiespil. Men i denne uge er han dykket sammen med A.P. Møller og ligger nu nummer 35.

- Jeg var helt oppe at køre, da jeg lå nummer ét. Da skulle jeg nok fortælle kæresten om, hvordan det gik. Men det er ikke så meget, hun hører nu for tiden, siger Søren Nielsen.

Det nager den tidligere OIK-målmands kon­kurrence­gen at rasle ned ad ranglisten.

- Det er rimeligt irriterende, så bliver man lidt desperat og begynder at handle helt vildt i vildrede, og det gør det endnu værre, griner han.

Efter sommerferien 2009 flyttede Søren Nielsen fra Odense og isen i OIK til Toulon i Frankrig. Her bor han med sin kæreste Pearl van der Wissel, der tidligere spillede for GOG. Hun spiller nu håndbold i Toulon.

Søren Nielsen nyder at være i Frankrig.

- Selve livet er utrolig spændende, og det er sjovt at prøve noget nyt og opleve en anden kultur, siger Søren Nielsen.

Når han ikke parrerer pucker i den franske 3. division, har Dalum-drengen god tid til at læse bøger eller følge med i, hvad der sker hjemme på Fyn.

- Jeg bladrer dagligt gennem Fyens Stiftstidende på nettet, siger han.
Søren Nielsen bor med sin kæreste, Pearl van der Wissel, i Toulon. Her ses hun, da hun spillede for GOG.
Søren Nielsen bor med sin kæreste, Pearl van der Wissel, i Toulon. Her ses hun, da hun spillede for GOG.
Foto: Kim Rune

Lækre sydfranske byer

Sportsparret udforsker Sydfrankrig sammen.

- Vi er gode til at tage bilen og se nogle af de lækre byer som Saint Tropez og Cannes, siger Søren Nielsen.

Men selv om han tjener sin løn på kampen mellem faconformet gummi, frossent vand og svedige mænd, så er det uden for hockeyhallen, at Søren Nielsen oplever mest i det franske.

- Det rent sportslige er ikke på specielt højt niveau. Vores hold er totalt suverænt, og vi har ikke tabt en eneste kamp endnu, siger han.

Måske hjem til sommer

- Jeg kunne godt forestille mig, at det kun var det her ene år, og jeg så skulle hjem og gøre skolen færdig, siger Søren Nielsen, der læser til design-ingeniør i Odense.

Om OIK kan se frem til at få ham i buret igen, er han endnu ikke sikker på.

- Jeg er ikke helt afvisende, men jeg går og grubler lidt over, om det er det sportslige eller skolen, der trækker mest næste år. Eller måske begge dele, siger Søren Nielsen.

Men indtil videre må han styre sine handler i aktiespillet fra Frankrig. Det har indtil videre forøget hans fiktive million med 70.700 kroner.

I sidste uge snakkede avisen med Torben Simonsen, der er direktør for H.C. Andersen Marathon. Hans råd var: Hav is i maven.

Men selv om Søren Nielsen praktisk talt arbejder i en fryser, har køligheden manglet, mener han selv.

- I den her uge kunne jeg godt have taget lidt ved lære af det og haft is i maven og turdet holde på mine aktier i stedet for at handle så desperat, siger Søren Nielsen.

Kong Frost i aktiespillet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.