Chefredaktørens fem favoritter fra ugen der gik

Poul Kjærgaard. Foto: Lasse Hansen

Chefredaktørens fem favoritter fra ugen der gik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En vedkommende avis afspejler virkeligheden og livet. Der er lyse og mørke stunder. Dage båret af glæde og dage, hvor lynet uden varsel slår ned med ubarmhjertig styrke.

Det så vi eksemplet på i den seneste weekend, hvor en ung mand blev kørt ihjel ved en ubegribelig ulykke på Østfyn. Ulykken ændrede med et slag livet for en familie og den dræbte gymnasie-elevs venner. Og for alle vi andre, stak det i hjertet, fordi der næppe findes noget mere smertefuldt end at miste et barn.

Derfor har dækningen af lørdagens dødsulykke og de opfølgende artikler om eksempelvis mindehøjtideligheden på Nyborg Gymnasium optaget læsere i tusindvis i ugens løb. I sin tale ved mindehøjtideligheden betonede gymnasierektor Henrik Vestergaard Stokholm vigtigheden af tale åbent om den sorg og de følelser, der rammer efter en så tragisk hændelse.

Sorgen forsvinder ikke af at blive lukket inde.

Derfor er det Fyens Stiftstidendes opgave at berette grundigt og sagligt om tragiske hændelser, som den, der ramte på en mørk landevej på Østfyn natten til søndag. Opgaven er en balancegang, hvor redaktionen først og fremmest har for øje at agere respektfuldt over for den unge mand, der aldrig kom hjem fra sommerferiens sidste fest og for hans efterladte.

Og den største respekt, viser avisen - mener jeg - ved at fortælle om et liv, der sluttede for tidligt. Og ved at skildre den sorg og tomhed, der opstår efter at lynet helt uden varsel slår ned som et eksempel på, at livet både byder på glæde og sorg; lys og mørke.

Akkurat som det er tilfældet med avisens indhold. I den forgangne uge er det vidt forskellige historier, der har optaget fynboerne. Fra en italiensk turist, der måtte rejse hjem fra Odense uden sin bortløbne hund til en kinesisk million-ordre hos en vestfynsk virksomhed. Og siden kronprinsessens deltagelse ved åbningen af Odense Blomsterfestival, har reportagen og i særdeleshed billederne af den royale gæst tiltrukket læsernes opmærksomhed. Hvis du overså nogle af historierne har vi samlet dem til dig på Fyens.dk.

Og nu når vi er ved festivaler, vil jeg varsle, at avisen og Fyens.dk i den kommende uge vil afspejle, at Odense står på den anden ende under HCA Festivals. På redaktionen vil vi gøre os umage for at guide dig i det vidunderlige virvar af overraskelser og oplevelser, der er blevet varemærket for en uge 34, hvor alt kan ske.

Jeg vil opfordre dig til at læse om HCA Festivals i avisen og på Fyens.dk. Men du må ikke snyde dig selv for at opleve festivalen i virkeligheden. Så gå ud i Odense og nyd en uge med gode oplevelser. Oplevelser, der fylder hverdagen med lys og glæde.

Jeg ønsker dig en god weekend og en god festival.

Dødsulykke: Gymnasieelever holdt ét minuts stilhed
Alvoren stod mejslet i ansigterne på både gymnasierektor Henrik Vestergaard Stokholm og eleverne, som mandag morgen var samlet i aulaen på Nyborg Gymnasium. Foto: Kasper Riggelsen.

Velkomsttale til eleverne på Nyborg Gymnasium var erstattet af en mindehøjtidelighed for 18-årige Emil Hertz Bruun Dyremose, som lørdag aften afgik ved døden efter at være blevet kørt over af en bil. - I må ikke gå alene med det her, lød beskeden fra gymnasierektor Henrik Vestergaard Stokholm.

Læs historien her.

Italiensk turist måtte rejse uden sin hund: Pist væk ved Odense Zoo
Hanhunden Rocky fra Napoli i syditalien er forsvundet langt væk hjemmefra under sin italienske families ferie i Danmark. Sidst er den set fredag aften i området ved Odense Zoo. Privatfoto: Raffaele Coppola

Frivillige forsøger via sociale medier at hjælpe Raffaele Coppola fra Italien med at finde hans hund, som fredag blev væk under et besøg i Odense. Turisten selv har tirsdag været nødt til at rejse hjem, fordi hans ferie er slut.

Læs historien her.

300 mio. kr. i fynsk eksportaftale: Kinesere kom for at se ny fynsk fabrik
Tommelfingeren kom op, da en kinesisk delegation mandag besøgte virksomheden Fipros i Ebberup. Fipros skal levere mælkepulverstatning til deres nye kinesiske samarbejdspartner Wellingo og Dairy of 1888 fra næste år. En ny fabrik er derfor ved at blive bygget i Ebberup. Den så kineserne an mandag. Foto: Michael Bager.

Virksomheden Fipros A/S ved Ebberup bød mandag deres nye kinesiske samarbejdspartnere indenfor i det, der bliver den nye produktionsbygning for modermælkserstatning til kinesiske børn. Produktionen starter i januar næste år.

Læs historien her.

Royal åbning af blomsterfestivalen: Kronprinsesse Mary fik Odense til at smile
Gråbrødre Plads var fuldstændig fyldt med mennesker, da kronprinsesse Mary kom til byen for at åbne årets blomsterfestival. Foto: Carsten Bundgaard/Ritzau Scanpix.

Odense Blomsterfestival åbnede torsdag med royalt besøg fra festivalens protektor kronprinsesse Mary, der blev mødt med store smil på turen rundt i gaderne.

Læs historien her.

Skal du vælge rød eller grøn: Vi tester Odenses løbehjul
De nye grønne elløbehjul af mærket Tier har holdt deres indtog i Odense. De er større end de efterhånden kendte røde fra Voi, men betyder forskellen noget? Foto: Michael Bager.

Der er forskel på de røde og grønne elløbehjul, som suser rundt i Odenses gader. Hvad skal du vælge - og hvordan kommer man i gang med at køre på dem?

Læs historien her.

Chefredaktørens fem favoritter fra ugen der gik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce