Retmæssige krav til Dansk Folkeparti


Retmæssige krav til Dansk Folkeparti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Endelig. Så præcist kan det udtrykkes, når Socialdemokraterne nu mindst et årti for sent tager sig sammen til at gå i kødet på Dansk Folkeparti.

Sagen er, at Socialdemokraterne har gennemregnet samtlige politiske forslag fra DF og fremlagt regnestykkets resultat, som er jævnt hen skræmmende. Som Jyllands-Posten skriver, dækker regnestykket alt fra billigere færgebilletter til hårdere fængselsstraffe, højere førtidspension, to ugentlige gåture til ældre, lavere licens og forbedringer af kloaknettet, og det hele løber op i mindst 155 milliarder kroner. Altså for 155 milliarder løfter om alt det gode, DF ønsker at indføre. Senest således 10 milliarder ekstra til det danske forsvar, som ordføreren på området, Marie Krarup lige nåede at fremsætte forleden.

DF har vendt op og ned på dansk politik, siden partiet så dagens lys i 1995. Med stor styrke har først Pia Kjærsgaard og siden Kristian Thulesen Dahl stået i spidsen for først en protestbevægelse med udgangspunkt i udlændingepolitikken siden en velfærdsbevægelse båret af ønsket om, at de svage skal have mere, retspolitiske stramninger og mere konsekvens og nationalkonservativ værdikamp. Alt sammen noget, der koster milliarder.

Men indtil i dag har modsvarene været utroligt vage. De har alene handlet om at forsøge at ramme DF på værdierne. Det har ikke alene været Socialdemokraternes problem, faktisk har alle partier på Christiansborg rendt sig staver i livet i forsøget på at gøre op med DF. Selv Anders Fogh Rasmussen tog i sin tid nogle gevaldige opgør med Pia Kjærsgaard og tabte som regel. De Konservative har været DF’s yndlingsmobbeoffer. Og De Radikale selve den ideologiske hovedfjende, for slet ikke at tale om venstrefløjen.

Ny Alliance, der omformede sig til Liberal Alliance, kom ligefrem til verden på opgøret med Dansk Folkepartis magt. ”Nok er nok”, som det blev sagt dengang.

Alle er mislykkedes i værdikampen mod DF, som bare er vokset og vokset, og som i dag står med hver femte vælger i mange meningsmålinger. Partiet er nu så stort og magtfuldt, at det kun er naturligt og på tide, at det afkræves økonomisk ansvarlighed i meldingerne. Hvor skal pengene komme fra til alt det, DF stiller vælgerne i udsigt?

I nullerne hed det sig med slet skjult morskab i borgerlige kredse, at det kostede en milliard, hver gang daværende SF-formand Villy Søvndal åbnede munden. Det blev sagt så tit som muligt, og det er en helt grundlæggende naturlov i politik, at økonomien skal hænge sammen, når noget foreslås. Også for DF.

At regeringen har haft mere end vanskeligt ved at leve op til egne løfter, gør naturligvis kritikken svag i koderne. Men ikke desto mindre er det på sin plads, at DF afkræves dybere svar. Og det ville klæde partiet at efterkomme ønskerne med en gennemarbejdet og sammenhængende politik, som vil være et parti på DF’s størrelse værdigt.

Retmæssige krav til Dansk Folkeparti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.