Husk proportionerne


Husk proportionerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der buldrer en borgerkrig løs i Syrien på fjerde år. I Den Centralafrikanske Republik hersker en morderisk lovløshed. Ukraine er i oplysning og annekteres bid for bid af Rusland. Piger bortføres og sælges i Nigeria, og i Tyrkiet hives lig ud af en forulykket mine.

Det er alvor ude i verden. Masser af vigtige og perspektivrige emner at interessere sig for og gøre noget ved. Vigtige emner at tildele sin opmærksomhed. Og man kan derfor også spørge sig selv, hvorfor vi her i Danmark pludselig er så interesseret i, hvem der betaler en måske kommende statsministers underbukser? Der synes at være langt væsentligere emner at dreje sin opmærksomhed imod, ikke bare i udlandet, men såmænd også herhjemme.

Det er umuligt at relativere nyheders størrelse. Ligesom det ikke kan afgøres, om Rundetårn eller et tordenskrald er det højeste, så skal man passe på med at gøre størrelsen på mediernes overskrifter lig med befolkningens interesse, men alligevel hænger de ting trods alt lidt sammen. For når sagen om, hvorvidt det er problematisk, at Lars Løkke Rasmussens parti har betalt en ny garderobe for deres formand, pludselig bliver så stor, er det ikke alene mediernes skyld og ansvar.

I dag er det nemt af aflæse interessen bredt i befolkningen ved hjælp af de sociale medier. Her kan både de følelsesmæssige dybder samt interessen aflæses. Og i disse dage er det ikke de bortførte piger i Nigeria, der diskuteres og deles mest på facebook. Det er i langt højere grad Løkkes tøj-sag, der hitter her. Ikke blot ved spredning af nyheder fra diverse medier, hvor stadig flere Venstre-folk stiller sig frem med kritik, mens andre forsøger at slå ring om partiformanden og anklage medierne for hetz. Men også for at give meninger til kende. Er man for eller imod Løkke i denne sag. For eller imod Ekstra Bladet, der har bragt sagen frem.

De sociale medier giver mulighed for at give sin mening til kende. Og her er det nødvendigvis mere interessant for den enkelte at komme med en kras kommentar til Løkke-sagen, end at stadfæste, at man er imod borgerkrigen i Syrien. Det er såmænd også derfor, at en sagen om Løkke fylder så meget.

Fordi den er godt debatstof. Både for dem, der mener, at Løkke har et problem og for dem, der mener at det er medierne, der er problemet.
Men det ændrer naturligvis ikke på, at det kan virke omsonst, at en sag om betalingen af Løkkes slips og underbukser kan frembringe så dybe følelser på begge sider af hegnet, mens uskyldige børn dør hver dag steder på kloden, hvor vi ikke evner at få sat en stopper for uhyrlige krige. Måske fordi vi ikke debatterer det nok?

Det er relevant at diskutere folkevalgtes gøren og laden, og debatten er også vigtig, hvis den får hver enkelt til at gøre sig sine holdninger klar. Men allerbedst er det, hvis vi alle samtidig husker på proportionerne.

Husk proportionerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.