HG for ildsjæle


HG for ildsjæle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Maria Rønnelund havde ambitioner om at bruge sin kreativitet og at have med kunder at gøre. Derfor valgte hun HG. En studietur til Australien gjorde hende markant bedre til engelsk, hun har fået flere kreative tangenter at spille på, og en drøm om at blive selvstændig dekoratør er født.

De succesfulde HG-elever er ildsjælene, der brænder for den karriereretning, de har sat sig for, mener Maria Rønnelund, 17 år. Hun står lige nu på tærsklen til at forlade Tietgenskolens HG-afdeling for at springe ud på arbejdsmarkedet som salgselev. Allerede nu efter to år på skole er hun klar til at vise arbejdsmarkedet, hvad hun har lært på linjen Butik med Dekoration. En fremtid, den ambitiøse og topmotiverede Maria Rønnelund har drømt om siden folkeskolen.

”Da jeg gik ud af 9. klasse, vidste jeg, at jeg ville bruge min kreativitet i salgsøjemed. Efter studiestart blev det så helt klart for mig, at jeg skal gå dekoratørvejen. Jeg elsker at bygge noget op med mine hænder og se, at det færdige resultat - mine vindueesdekorationer - faktisk kan påvirke kunderne til at købe mere,” fortæller Maria Rønnelund, der drømmer om at blive freelancedekoratør eller på anden måde selvstændig.

At hendes valg af uddannelse overhovedet faldt på HG, skyldtes positiv omtale af studiet fra venner og bekendte. Det gjorde indtryk på hende at høre, at alt, hvad eleverne bliver undervist i på HG, er noget, de får brug for i deres fremtidige erhverv. At uddannelsen samtidig levner tid til sport og arbejde ved siden af, var også et plus for hende, der er løber og samtidig har to gode fritidsjob.

Med HG til udlandet

´Down­under´ er de meget åbne for nye virksom­heder, hvilket er godt at vide, når man vil være selvstændig.

For Maria Rønnelund har studiets faglige niveau i høj grad levet op til forventningerne. Hun har blandt andet lært at lave reklamekampagner via sms og designe hjemmesider og brochurer. I faget Erhvervsøkonomi har hun lært at holde styr på regnskab, og i Salg og Service-timerne har hun fået indblik i de tegn, der viser sig, når en virksomhed er ved at gå konkurs. Al sammen brugbar undervisning, der giver mening for en, der drømmer om at blive selvstændig.

Hvad angår hendes sprogkundskaber, har studiet overgået hendes forventninger. Hun er i dag markant bedre til engelsk, end da hun påbegyndte HG-forløbet.

”Som led i et internationalt program for alle HG-elever tog jeg imod tilbuddet om et fire uger langt studie­ophold i Australien. Her gik jeg på businesscollege. Turen gav mig indblik i en anden arbejdsmarkeds-
kultur. ´Downunder´ er de meget åbne for nye virksomheder, hvilket er godt at vide, når man vil være selvstændig.”

HG for ildsjæle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce