Vær din egen mening bevidst

Carsten Hermansen

Vær din egen mening bevidst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ofte bliver de historier og afsløringer, der jævnligt trykkes som noget "sensationelt" i medierne, ukritisk accepteret som værende sandheder. Enhver borger burde altid først bearbejde det i sit eget personlige medium, inden man accepterer disse af andre skabte holdninger som værende troværdige eller bæredygtige.

Vores mentalitet har nemlig altid en givet form, hvormed vi skaber de billeder og tankers værdier, der bestemmer vores forhold til andres udsagn. Alt hvad der ligger dybt i en, er grundlæggende enkelt, og forudsætningen for at man bevarer kontakten med sig selv og virkeligheden.

Mange mennesker vægrer sig alligevel ved selv at ville så tvivl omkring de mediehistorier, der til tider optager store dele af samfundet. De vælger faktisk at acceptere andres "dømmekraft", deres sort/hvid logik og fastlåste meninger.

Et spændende alternativ og umiddelbart sundhedstegn ville ellers være, at skabe sin egen mening og forståelse om hændelsen. Ens egen offentlige mening burde altid opstå som et led i ens selvrespekt.

Desværre skabes tidens holdninger efterhånden kun af opblæste mediehistorier - godt fulgt op af en negativ politisk propaganda. De udnytter nemlig alle de svagheder og tilbøjeligheder, som mange af samfundets borgere er modtagelige for.

En holdning der ikke når højere - eller er det lavere - end blot til det, som begæret efterstræber af misundelse, egoisme og ikke mindst skadefryd.

De fleste mennesker ved forhåbentlig godt, at en mediehistorie ofte har flere sider.

Det underlige er, hvorfor man ikke stiller sig kritisk i stedet for at lade sig dirigere af andres kyniske interesser?

Egentlig er det heller ikke altid selve sagen, man forholder sig til. Mange finder trøst og en sær form for nydelse i, at se andre blive hængt offentligt ud, når deres "fejl" bliver dramatisk overdrevet. Udbasuneret ad de medier, der lever af det. Misbrugt og udnyttet af de mennesker - så som visse politikere - der af den vej håber at kunne komme til, fordi de ikke formår og evner andet.

For endnu andre handler det om selvværd - eller mangel på samme. Der er noget inde i en, som man ikke rigtig bryder sig om.

Derfor er det så dejligt befriende, når andre og især de kendte bliver "hængt ud". Er man derimod i balance med sig selv, så vil man nemmere kunne gennemskue virkeligheden og sandheden som den er.

Desværre hedder det sig nok så naivt, at det er vigtigt at følge med. Jeg er overbevist om, at det er langt vigtigere at følge sig selv.

Når livet nu er et så dejligt sted at befinde sig i, hvorfor så lade sig formørke og fordumme af det, som man alligevel ingen indflydelse har på.

Sluk for dit tv - luk computeren - tal med dine børn og dem, du holder af.

Livet er for kort til, at lade sig vildlede på andres præmisser. Lad være med at lytte til andres indoktrinering. Gå i stedet for en tur ud i naturen og lyt til din indre stemme, der fortæller, hvem du er, og hvilken retning du skal følge.

Carsten Hermansen

cand.phil., Gerskovvej 15, Gerskov, Otterup

Vær din egen mening bevidst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce