Undertrykte kvindefag


Undertrykte kvindefag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det siges, at vi lever i et demokratisk samfund. Demos: folk, kratein: at styre. Ordet betyder folkestyre. Det vil sige, at folket har medindflydelse. Folket stemmer forskellige personer ind i Folketinget i tillid til det, de har sagt/lovet op til valget. Men hvor meget tillid kan man efterhånden have til det, der bliver sagt af politikerne?

Jeg synes, at den netop overståede strejke indenfor kvindefagene fik mange forskellige ting op til overfladen.

Blandt andet påtager regeringen sig ikke det ansvar, den har for strejkens opståen, men glider let og elegant af ved at sidde som passiv og henholde sig til de frie forhandlinger i den danske model. En model, som slet ikke er så fri endda, da regeringen har sat sine økonomiske begrænsninger for forhandlingsfriheden.

Hvordan mon det føles at sidde med så stor en magt og styring af andre menneskers ve og vel?

Ikke kun for de ansattes vedkommende, men også alle de andre mennesker, som berøres af en sådan strejke.

Man fristes til at tro, at de nyder det i regeringen. Hvis ikke de havde en vis tilfredsstillelse ved udøve denne magt, ville de vel ikke gøre det. Hvem er det egentlig, de tilgodeser? Dem selv og deres magtposition eller vælgernes ve og vel ?

Er regeringen fuldstændig ligeglad med, at de ansatte fortsat flygter fra de berørte job? Har det kun betydning at bygge store sygehuse - som symbol på hvad? Ønsker man et samfund, hvor folk efterhånden ikke kan blive behandlet, fordi der ikke er personale til det.

Dansk Folkeparti så ingen grund til indgreb, så længe regionerne ikke meldte om folk, der døde på ventelisterne. Tak skal du da lige have. Jeg håber, de har en effektiv sæbe at vaske deres hænder i, hvis de er villige til, at det skal koste menneskeliv, før de påtager sig deres ansvar for en strejke.

Det er åbenbart vigtigere for dem, at drøfte tørklæder som et symbol på kvindeundertrykkelse.

Man kan udøve kvindeundertrykkelse på mange måder.

Jeg synes efterhånden, at regeringens holdning til kvindefagene minder kraftigt om kvindeundertrykkelse.

Strejkerne var et resultat af det tryk, regeringen gennem de sidste år har udøvet på kvindefagene i form af gentagne besparelser og minimale lønstigninger. Så nu trykkede de tilbage ved at bruge deres strejkeret. En situation, der kunne være undgået.

Nu bliver der i stedet for afsat 1,6 milliarder kroner til, at afvikle konfliktpuklen! Hvor kom de penge mon fra?

Marx beskrev demokrati som en form for diktatur, da det er nogle få udvalgte, der sidder på magten.

Jeg ved snart ikke, om man skal kalde det danske demokrati for marxistisk diktatur eller for kvindeundertrykkende demokrati.

Hvad er det egentlig, regeringen vil? Vil de have amerikanske tilstande indenfor sundhedsvæsenet? Hvis det er tilfældet, så synes jeg, at vælgerne har krav på, at få det at vide. Det må da være en menneskeret!

Hvis det handler om ovenstående med privatisering og sygeforsikringer, så vil jeg opfordre alle landets vælgere til at se dokumentarfilmen "Sicko", som beskriver det amerikanske sundhedssystem .

Dér betyder penge alt, menneskeliv stort set intet.

Filmen kan lejes i videobutikker. Den bør ses af samtlige vælgere. Se den og undlad at stemme næste gang, såfremt det er sådanne tilstande, regeringen styrer hen imod.

Strejken er slut, og regeringen beholdt sin magtposition. Statsministeren har jo også udtalt, at der skal styres med hård hånd.

KIS NØTTRUP

Filippavej 58, Vester Skerninge

Undertrykte kvindefag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce