Udvikling: Bedre velfærd skal fortsætte Odenses udvikling


Udvikling: Bedre velfærd skal fortsætte Odenses udvikling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Niels Hartvig, stifter og adm. direktør, Umbraco og Peter Rahbæk Juel, borgmester, Socialdemokratiet, Odense Kommune
Billede
Synspunkt. 

Det er vigtigt, at vi i de næste år bruger vores ambitioner for høj velfærd til at tiltrække og fastholde dygtige medarbejdere. Den skal supplere den gode udvikling, som byen er i gang med indenfor kultur, bolig -og uddannelsestilbud.For mange lokale virksomheder mangler medarbejdere med de rette kvalifikationer.

Den gode nyhed er, at vi mangler arbejdskraft, fordi kunder i Danmark og resten af verden har øje for de veldrevne odenseanske virksomheder, hvor medarbejderne skaber produkter af høj kvalitet.

Odense er ganske enkelt gået ind i 2018 med afsæt i optimisme født af en række gode udviklinger i det forgangne år. Der kommer ordrer ind på bogen i de odenseanske virksomheder, og det betyder igen, at der bliver skabt private arbejdspladser, og at ledigheden falder.

Med det følger behovet for flere dygtige medarbejdere. Det gælder ikke kun i udvalgte brancher. Odenses it-virksomheder mangler folk, vores robot-virksomheder kan bruge flere kvalificerede hænder, vores produktionsvirksomheder har ledige stillinger, byggebranchen melder, at de har vanskeligt ved at få fat i de folk, der skal til. Mangel på kvalificeret arbejdskraft er en bred udfordring.

Derfor skal vi også på tværs af kommune og lokale virksomheder gøre, hvad vi kan for sammen at løse denne udfordring. Et af de steder, vi kan sætte ind, er ved mere klart at signalere til omverdenen, at i Odense skaber vi i de her år et vendepunkt for velfærden. Vi vil have flere hænder i daginstitutionerne, på skolerne og på plejecentrene.

Det betyder nemlig noget for de kvalificerede medarbejdere derude, både de danske og de internationale medarbejdere, om der er adgang til god velfærd i Odense. Det betyder noget, om man som forældre skal have ondt i maven eller ej, når man om morgenen afleverer den lille i daginstitutionen. Om man som forældre kan stole på, at børnene trives og lærer noget i folkeskolen. Og om man som pårørende ved, at personalet tager sig af de ældre på en tryg og værdig måde.

Det er meldingen fra it-medarbejderne i Umbraco, hvor der lige nu er medarbejdere fra 14 nationaliteter ansat. Den gode udvikling i byen indenfor uddannelse, kulturliv og boligudvikling skal suppleres med en konkurrencedygtig velfærd, hvis de mange eftertragtede medarbejdere skal kunne fastholdes og nye tiltrækkes.

Det er også meldingen fra DI, hvor betydning af god velfærd beskrives sådan her i organisationen årlige erhvervsklimaundersøgelse: "Børnepasning og gode skoler er afgørende for kommunens evne til at tiltrække og fostre kvalificerede medarbejdere".

Sammenhængen mellem investeringer i velfærd og vækst bliver ofte af økonomer koblet til forhold som øget beskæftigelsesgrad og høj tillid mellem borgere i et velfungerende velfærdssamfund. Forstået sådan, at med gode tilbud til børn og ældre kan flere mennesker tage arbejde i virksomhederne. Og med høj kvalitet i velfærden følger højere tillid til såvel myndigheder som til andre mennesker, og med det også bedre vilkår for at drive forretning.

Men med velfærden følger også mere end data og tal, der kan måles af økonomer. Der følger i virkeligheden den vigtigste valuta af alle. Der følger mening. Altså det fundament, som mennesker ovenpå kan forme det gode liv, som lige netop giver mening for dem.Derfor er investeringer i velfærd også investeringer i erhvervsklima. Og derfor skal vi også klart signalere til dygtige medarbejdere rundt omkring, at I Odense har vi høje ambitioner for velfærden.

Udvikling: Bedre velfærd skal fortsætte Odenses udvikling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce